Novi poziv za samozapošljavanje – grantovi od 3 do 7,5 hiljada eura

Ne propustite novo izdanje emisije „Putokazzz“ koju Televizija Vijesti realizuje u saradnji sa Zavodom za zapošljavanje Crne Gore. Večaras od 21:10 h

19495 pregleda 0 komentar(a)
Zavod za zapošljavanje, Foto: Luka Zeković
Zavod za zapošljavanje, Foto: Luka Zeković

U vrijeme pandemije, kada se cijela planeta suočava sa sve većom nezaposlenošću, svaka informacija o novim mogućnostima za zapošljavanje je zlatna vrijedna.

Zavod za zapošljavanje objavio je u petak 16. aprila Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za samozapošljavanje iz fondova Evropske unije, koji će trajati do 31. maja u 15 sati.

Pravo da se prijavi, u ovom pozivu, ima svaka nezaposlena osoba koja je na evidenciji Zavoda, najmanje četiri mjeseca.

I u trećem pozivu prioritetne ciljne grupe ostaju iste, a to su: mladi, žene i dugotrajno nezaposlene. Korisnicima će u roku od 30 dana od dana potpisivanja ugovora, biti uplaćen iznos od 80% sredstava, a novoosnovana preduzeća moraju postojati minimum 12 mjeseci na tržištu.

Cilj Programa grantova za samozapošljavanje je da podigne svijest o preduzetništvu i pruži pomoć u razvoju ekonomski efikasnih i održivih mikro i malih preduzeća.

Šta je sve potrebno da bi se prijavili, gdje možete dobiti potrebne informacije oko programa, pogledajte večeras u Putokazu.

Bonus video: