"Praznična trpeza" kuvara i nutricioniste Žarka Vučinića

„U našem kraju jagnjetina se najviše sprema, ali i mlada prasetina. Može da se kuva teletina, recimo da bude u saftu, sa sosovima. Jagnjetina je definitivno broj jedan što se tiče Podgorice, Crne Gore“

6634 pregleda 0 komentar(a)
Boje jutra- Žarko Vučinić, Foto: Printscreen YouTube
Boje jutra- Žarko Vučinić, Foto: Printscreen YouTube

Za Veliki petak osim ribe, grilovanog povrća i riže, možete spremati i posnu sarmu, dok su za Vaskrs uvijek dobar izbor jagnjetina ili mlada prasetina, predložio je u „Bojama jutra“ na TV Vijesti kuvar i nutricionista Žarko Vučinić.

„U našem kraju jagnjetina se najviše sprema, ali i mlada prasetina. Može da se kuva teletina, recimo da bude u saftu, sa sosovima. Jagnjetina je definitivno broj jedan što se tiče Podgorice, Crne Gore“, kazao je kuvar i dodao da je najvažnije da se hrana priprema s ljubavlju.

Na Veliki petak mnogim ženama preostane dosta ispucalih jaja koja ne mogu iskoristiti za farbanje, pa ih, savjetuje Vučinić, valja upotrijebiti za pripremu različitih ukusnih salata.

„Red povrća, red zelene salate, red jaja, red šargarepe“, istakao je.

Vučinić dodaje da kuvana vasrkšnja jaja van frižidera mogu biti najduže dva dana.

„Moja preporuka bi bila da se kuvana jaja čuvaju u firžideru. Najsigurnije i najbezbjednije mjesto za njih je frižider ili hladna prostorija“, rekao je.

Bonus video: