Broj gostiju ohrabrio turističke poslenike

Ugostitelji i sa sjevera i sa juga nadaju se da će epidemija dozvoliti da se tokom ljeta organizuju tradicionalne manifestacije koje privlače veliki broj turista

20836 pregleda 9 komentar(a)
Foto: TV Vijesti
Foto: TV Vijesti

Sudeći po prvim podacima o broju turista tokom praznika ugostitelji imaju razloga za blagi optimizam u susret ljetu.

U Ulcinj su došli gosti iz regiona, tradicionalno najviše sa Kosova,a na budvanskoj rivijeri ponovo su i Rusi, Ukrajinci i Turci.

Turistički radnici vjeruju da će najavljena masovna vakcinacija stanovništva značajno doprinijeti stabilizaciji epidemioloških prilika, što je glavni preduslov da ovog ljeta pokušamo da dobacimo do polovine prihoda iz 2019.

Slike koje stižu sa primorja i podaci da je popunjenost hotela i iznad 60 odsto, obradovali su i ministra ekonomskog razvoja Jakova Milatovića, koji je posjetiocima iz regiona na Tviteru zahvalio što su prepoznali Crnu Goru kao sigurnu destinaciju i dobrog domaćina.

Ugostitelji i sa sjevera i sa juga nadaju se da će epidemija dozvoliti da se tokom ljeta organizuju tradicionalne manifestacije koje privlače veliki broj turista.

Oni prije svega polažu nade u masovnu vakcinaciju stanovništva kojom bi se sasvim stabilizovala epidmiološka situacija, jer je to prvi i najvažniiji uslov za solidnu seznu u uslovima pandemije.

Bonus video: