Janjušević: Pojačana prisutnost saobraćajne policije na svim putnim pravcima i u gradskim jezgrima

"Poseban akcenat smo stavili za vrijeme praznika, na putnim pravcima, prema sjeveru i prema jugu. Imali smo pojačan priliv turista, povećan broj vozila. To je zahtijevalo naše dodatno angažovanje. Imali smo jedan smrtni slučaj iz saobraćajne nezgode u Podgorici", rekao je Janjušević

7455 pregleda 5 komentar(a)
Janjušević, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Janjušević, Foto: Screenshot/TV Vijesti

Tokom aprila na crnogorskim cestama život je izgubilo šest osoba.

Sa otvaranjem kafića i ublažavanjem mjera protiv koronavirusa povećan je i broj uhapšenih zbog vožnje u alkoholisanom stanju, pa iz Uprave policije pozivaju na oprez i poštovanje saobraćajnih pravila.

"Osjetno je veći broj vozača, u odnosu na period kada su bile pooštrene mjere i kada lokali nisu radili. Iz tog razloga smo ovih dana i pojačali prisutnost službenika saobraćajne policije, na svim putnim pravcima i u gradskim jezgrima", kazao je u Bojama jutra na TV Vijesti Ilija Janjušević iz Uprave policije.

Janjušević ističe da je saobraćajna policija tokom praznika imala pune ruke posla.

"Poseban akcenat smo stavili za vrijeme praznika, na putnim pravcima, prema sjeveru i prema jugu. Imali smo pojačan priliv turista, povećan broj vozila. To je zahtijevalo naše dodatno angažovanje. Imali smo jedan smrtni slučaj iz saobraćajne nezgode u Podgorici", rekao je.

Janjušević je podsjetio da u Crnoj Gori godišnje u saobraćaju pogine oko 50 osoba.

"Iz naših analiza došli smo do zaključka da tokom ljetnje sezone, kanjon Morače je posebno opasan. U kanjonu imate saobraćajne nesreće sa najtežim posljedicama zbog same konfiguracije terena. Svako slijetanje vozila po pravilu bude nezgoda sa smrtno stradalim licem. Ono što je jako interesantno je da nam se na tom putnom pravcu dešavaju nezgode u ranim jutarnjim časovima. To nas dovodi do zaključka da se radi najčešće o umoru vozača. Mi svake godine apelujemo na turiste, da kada dolaze u Crnu Goru, da to rade u toku dana, ali ne u ranim ili kasnim večernjim satima kada dolazi do zamora vozača", upozorio je Janjušević.

Bonus video: