VIDEO Pogledajte kako protiče vakcinacija na sjeveru Crne Gore

Pljevljaci na raspolaganju imaju oko 3.000 doza kineske i 60 doza Fajzer vakcine

15608 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Screenshot/TV Vijesti
Foto: Screenshot/TV Vijesti

U Pljevljima je do sada vakcinisano 3.200 ljudi, a revakcinisano 1.800.

Kako je za Boje jutra na TV Vijesti istakla Branka Stanković, direktoirca Doma zdravlja u tom gradu vakcinacija se obavlja na osam punktova na dvije lokacije u Domu vojske i OŠ "Ristan Pavlović" dok se ambulanta u Domu zdravlja koristi za revakcinaciju.

Formiran je i punkt u školi na Žabljaku koji će početi da radi za vikend.

Pljevljaci na raspolaganju imaju oko 3.000 doza kineske i 60 doza Fajzer vakcine.

Takođe ostalo je još doza AstraZeneke.

Stanković se osvrnula i na jučerašnji događaj kada je jednom od građana pozlilo.

"Poslije pregleda i apliciranja vakcine, naš sugrađanin je na putu od mjesta apliciranja pa do prostora za odmor i opserviranja vakcinisanih, iznenada kolabirao, pao i zadobio teže povrede glave. Tako da je hitno upućen u Klinički centar i operisan. Jutros očekujemo najnovije informacije o njegovom zdravstvenom stanju. Ne može se očekivati da je vakcina nešto uradila. Vjerovatno postoji neki drugi uzrok" istakla je Stanković.

U Beranama je do sada dato 3.053 doza vakcina kazala je direktorka tamošnjeg Doma zdravlja, dr Julijana Zečević.

"Date su 333 komponente Sputnjika, 2.296 doza kineske vakcine Sinofarm i 1.024 doze vakcine AstraZeneka. Od početka masovne imunizacije aplikovano je 777 doza Sinofarm vakcine, 431 prvi dan i 346 juče", kazala je ona.

U Beranama je vakcinu primilo oko 80 odsto zdravstvenih radnika, a mobilni timovi će stizati i do udaljenih sela.

"Mi smo formirali moblni tim koji će prvenstveno davati vakcinu nepokretnim ili teško pokretnim osbama. A isto tako pacijenti koji se nalaze u udaljenim seoskim područjima, a nisu u mogućnosti sami da dođu ili su to stariji ljudi, obavješteni su da mogu da se jave na brojeve telefona u ordinacijama izabranih doktora za odrasle, gdje će da budu notirani, onda će se izaći na teren i dati i njima vakcina", rekla je Zečević.

I u Bijelom Polju će biti organizovana vakcinacija za građane u ruralnom području.

Kako je za Boje jutra na TV Vijesti istakao dr Miloš Šaponjić, direktor Doma zdravlja, dobili su 5.800 kineskih i 120 Fajzer vakcina.

Trenutno rade i revakcinaciju AstraZenekom.

"Imali smo 514 naših sugrađana koji su se vakcinisali prvog dana, drugog dana je već manji broj oko 356. Nadamo se da će taj broj biti veći danas, jer smo otvorili još jedan vakcinalni punkt u sportskoj sali osnovne škole u Rasovu", kazao je Šaponjić.

Bonus video: