"Hrabro srce" zdravstvenim radnicima iz crvenih kovid zona

Ovu nagradu svake godine na godišnjicu početka emitovanja programa Televizija Vijesti dodjeljuje za izuzetan doprinos društvu

17305 pregleda 353 reakcija 7 komentar(a)
Nagradu "Hrabro srce" svake godine na godišnjicu početka emitovanja programa Televizija Vijesti dodjeljuje za izuzetan doprinos društvu, Foto: Printscreen
Nagradu "Hrabro srce" svake godine na godišnjicu početka emitovanja programa Televizija Vijesti dodjeljuje za izuzetan doprinos društvu, Foto: Printscreen

Doktorka Albina Spahić (KCCG) i medicinska sestra Bilja Petković (KCCG) primile su nagradu "Hrabro srce" u ime zdravstvenih radnika iz crvenih kovid zona.

Ovu nagradu svake godine na godišnjicu početka emitovanja programa Televizija Vijesti dodjeljuje za izuzetan doprinos društvu.

Prošle godine dobitnik je bio Hajriz Brčvak, pretprošle barski "čempresari", dok je prije tri godine "Hrabro srce" dodijeljeno Nikšićanki Tatjani Vukićević koja je podarila bubreg svom sugrađaninu Nikoli Mijuškoviću.

Nagradu je predstavnicima zdravstvenih radnika iz crvenih kovid zona dodijelila glavna i odgovorna urednica TV Vijesti Tatjana Ašanin.

"Prethodnih 15 mjeseci bili su specijalno izazovni zbog epidemije kovida. Najveći teret je pao na zdravstvene radnike, a među njima najveći teret su podnijeli oni koji su bili na prvoj liniji fronta u crvenoj kovid zoni. Oni su rizikovali sopstveno zdravlje spašavajući naše, oni su bili oslonac u 15 mjeseci iza nas i televizija Vijesti želi da pokaže zahvalnost tim ljudima, i da ujedno na ovaj skroman način pozovemo sve građane da tim ljudima i dalje pomognemo, tako što ćemo se svi pridržavati mjera i tako što ćemo se vakcinisati", kazala je Ašanin.

Ona je rekla da je TV Vijesti počela sa emitovanjem programa 12. maja 2008. godine.

Od početka zvaničnih mjerenja koje sprovode Ipsos i Telekom Crne Gore - Vijesti u pola sedam je najgledanija informativna emisija u Crnoj Gori, a posljednje dvije i po godine TV Vijesti su najgledaniji TV kanal u zemlji.

Proteklog mjeseca na listi najgledanijih TV programa - prvih pet su bili TV Vijesti.

Prema svim istaživanjima povjerenja građana u medije - TV Vijesti zauzima ubjedljivo prvo mjesto.

"Tim medijskih profesionalaca koji rade u Televiziji Vijesti je zaslužan za ogroman uspjeh jedine privatne domaće TV stanice kao i osnivači koji su se prije 13 godina odvažili da podrže nezavisno i profesionalno novinarstvo i u TV formatu. Nažalost, prije nas, nijedna komercijalna TV stanica u Crnoj Gori nije uspjela da proslavi 13. rođendan što govori o enormno teškim uslovima i nesređenon medijskom tržištu. Time je naš uspjeh veći, ali smo težim putem došli do njega. Podsjetiću da je od osnivanja, dvije i po godine TV Vijesti bila bez nacionalne frekvencije voljom tadašnjih vlasti dok su televizije iz okruženja nacionalnu licencu dobijale bez problema. Nadam se da će medijski pluralizam u Crnoj Gori postati istinski važna tema i da će profesionalni mediji moći da opstanu zbog građanki i građana Crne Gore i demokratizacije društva", kazala je direktorica TV Vijesti Marijana Bojanić.

Bonus video: