Dnevnica sa Željkom Rebračom: Ponovo ću doći u Pivu

U večerašnjoj epizodi Dnevnice akter je čuveni košarkaš Željko Rebrača. Jedan od najboljih centara Evrope sa kraja prošlog i početka ovoga vijeka je nekoliko dana boravio u Crnoj Gori na poziv produkcije emisije Dnevnica. Snimanje epizode bilo je u Plužinama.

28599 pregleda 907 reakcija 16 komentar(a)
Dnevnica sa Željkom Rebračom, Foto: Vijesti online
Dnevnica sa Željkom Rebračom, Foto: Vijesti online

Svjetski i evropski šampion sa nekadašnjom košarkaškom reprezentacijom Jugoslavije je jedan svoj dan posvetio humanitarnom radu u namjeri da prikupi sredstva za pomoć jednoj dvanaestočlanoj porodici koja živi na selu, oko tridesetak kilometara od Plužina. Ova porodica je ostavila snažan utisak na Željka Rebraču koji je nakon završenog snimanja kazao da se osjeća ispunjeno jer je dao sve od sebe kako bi pomogli.

Željko Rebrača
foto: Vijesti online

„Odlazim iz ovoga mjesta sa velikim iskustvom, duhovnim prije svega. Čitav dan je bio poseban sa svim ljudima koje sam upoznao. Na kraju ova predivna familija prepuna ljubavi. Dok ih posmatram kako žive u skladu i miru na ovoj planini, sami, srećan sam što sam imao priliku da im pomognem i nadam se da će ovo biti prvi korak ka nečemu još boljem za njih“, kazao je šampion igre pod obručima. On je radio u parku prirode, hidroelektrani, nacionalnom restoranu i kampu. Građani Plužina bili su prilično oduševljeni posjetom slavnog gosta, ali ni on nije krio oduševljenje dočekom, boravkom i utiscima koje nosi iz Pive.

Željko Rebrača
foto: Vijesti online

„Bilo mi je zadovoljstvo raditi i boraviti u ovom kraju. Upoznao sam mnogo toga za vrijeme snimanja, a posebno ove predivne predjele. Vjerujem da ću se vratiti ponovo ovdje, jer se sada i ja osjećam dijelom ovih krajeva“, kazao je Rebrača na kraju snimanja ne skrivajući impresije prirodnim ljepotama Pive. On je istakao da je u sportu imao mnogo uspjeha i momenata koje nikada neće zaboraviti, ali i da mu je dan koji je posvetio humanitarnom radu na projektu Dnevnice nešto što takođe pripada trenucima za pamćenje i što stavlja u sam vrh onoga što je uradio.

Željko Rebrača
foto: Vijesti online

„Kada vidim za koga i za kakav kvalitet familije smo radili, onda mi nije bilo ni malo teško“, kazao je Rebrača na kraju.

Snimanje epizode u Plužinama trajalo je čak šesnaest sati, a iz produkcije ističu da je bilo jedno od fizički najzahtjevnijih dosad. Ujedno, ovo je prva epizoda u šest sezona koja je snimana u ovoj opštini.

Željko Rebrača
foto: Vijesti online

„Kada smo informisani da u selu Bojati, na skoro sat vožnje od Plužina, postoji bračni par sa desetoro djece znali smo da je to nešto za čem se vrijedi potruditi, pa koliko god da snimajući dan bude trajao. A nakon što smo se sreli sa njima i uvidjeli da je riječ o jednoj vrijednoj, poštenoj i domaćinskoj kući koja živi isključivo od svoga rada, znali smo da smo na pravom mjestu i da pomoć ide u prave ruke. A sa druge strane građani, privrednici i opština su se organizovali da pomognu i toj porodici i nama da sve to zabilježimo. Umorili se jesmo, ali vrijedjelo je svakog atoma snage. Sigurni smo da će i gledaoci uživati“, kazali su iz produkcije Fabrika ideja multimedija koja producira Dnevnicu.

Željko Rebrača
foto: Vijesti online

Kako je čuveni košarkaš obilazio Pivu sa rendžerima i što je radio, ko ga je umorio i kritikovao više nego nekadašnji trener, kako je izgledo remont jednog od najvećih rotora na Balkanu, da li će jedno drvo imati posebnu simboliku u Plužinama, zašto je na kraju legao u bungalovu i još mnogo toga vidjećete večeras u 20 sati na TV Vijesti u novoj epizodi Dnevnice.

Željko Rebrača
foto: Vijesti online

Prijatelji projekta Dnevnica su IDEA prodavnice.

Bonus video: