Podgoričani priželjkuju ljepše vrijeme

Tegobe zbog kojih traže našu pomoć su gušenja, otežano disanje, zbog astme, bronhitisa, zbog alergija, kod pacijenata koji su alergični na polen, imamo i česte varijacije krvnog pritiska, koje su ne samo sada, nego priustne tokom cijele godine, ali u ovo vrijeme se javljaju i kod pacijenata koji uredno i redovno koriste terapju

2325 pregleda 2 komentar(a)
Boje jutra- uključenje dr Maje Kalač, Foto: Printscreen YouTube
Boje jutra- uključenje dr Maje Kalač, Foto: Printscreen YouTube

Čas sunce, čas kiša – tako bi se ukratko mogle opisati vremenske prilike u Crnoj Gori ovih dana.

A nestabilno vrijeme, utiče i na raspoloženje građana Podgorice.

"Tegobe zbog kojih traže našu pomoć su gušenja, otežano disanje, zbog astme, bronhitisa, zbog alergija, kod pacijenata koji su alergični na polen, imamo i česte varijacije krvnog pritiska, koje su ne samo sada, nego priustne tokom cijele godine, ali u ovo vrijeme se javljaju i kod pacijenata koji uredno i redovno koriste terapju", kazala je dr Maja Kalač.

"Obično padne tokom maja oko 90. l kiše, do sad je palo nepunih znači ni to nije nivo, bilo je 2 tropska dana, a prosječno ih bude 3,4, a imamo još ohoho, do kraja maja, dakle ovaj maj ne odudara od nečega što je normalno za maj", navodi meteorolog Dušan Pavićević.

I narednih dana, trebaće nam kišobrani.

Pavićević ističe da u srijedu, odnosno četvrtak dolazi do nekog pogoršanja, pa bi onda treća dekada trebalo da bude nešto toplija, da ostvarimo još koji tropski dan.

Poslije duge zime, koja je uzela i dio proljeća, Podgoričani priželjkuju ljepše vrijeme.

A ljeto će, prema trenutnim prognozama, biti nešto toplije.

"Prema tom dugoročnom materijalu za ljeto, kaže da će ljeto biti među toplijima, sa pristojnim šansama, ne ogromnim, da bude među 10 najtoplijih, a što se padavina tiče jun bi trebalo da bude suvlji od običajnog, a jul i avgust u okviru normale, znači čeka nas toplo ljeto", kazao je Pavićević.

Bonus video: