Dnevnica sa Petrom Liješevićem: Zlatna medalja iz humanosti

Mladi crnogorski bokser i vicešampion svijeta Petar Liješević je u svojoj Budvi jedan dan proveo radeći na različitim poslovima kako bi prikupio sredstva za kupovinu hrane Narodnoj kuhinji u Budvi

15254 pregleda 545 reakcija 10 komentar(a)
Dnevnica sa Petrom Liješevićem, Foto: Vijesti online
Dnevnica sa Petrom Liješevićem, Foto: Vijesti online

Dnevnica u Budvi je poslednja u ovoj sezoni, a treća u kojoj je pomoć opredijeljena većem broju ljudi. Praksa da se sredstva opredijele narodnim kuhinjama ili Crvenom krstu postojala je i ranije i vjerovatno će postojati i ubuduće, saopšteno je iz produkcije Fabrika ideja multimedija koja realizuje emisiju. Oni su kazali da je Petru za dlaku izmakla zlatna medalja na svjetskom prvenstvu u boksu, ali da je zlato osvojio iz humanosti. Mladi crnogorski bokser radio je na uređenju šetališta, u hotelu, štampariji i na gradilištu. Nakon završenog snimanja Liješević je kazao da je je “vrijedjelo da se umori, jer je urađen jedan dobar posao”.

Emisija Dnevnica
foto: Vijesti online

“Pomogli smo Narodnoj kuhinji da nahrani porodice u Budvi koje nijesu ekonomski stabilne. Te porodice ne mogu da priušte sebi i svojoj djeci obrok. Učinili smo da jedno vrijeme budu sigurni da će imati hranu”, kazao je Petar.

Kao sportista koji je nedavno osvojio srebrnu medalju na svjetskom prvenstvu za mlade osvrnuo se na osjećaj koji je tom prilikom imao i uporedio ga sa osjećajem od večeri kada je obezbijedio sredstva za brojne ljude kojima je neophodan obrok.

Emisija Dnevnica
foto: Vijesti online

“Kad se uzme medalja u sportu čovjek je srećan na drugačiji način, a ovo večeras je u stvari podvig kojim se na neki način spašavaju životi. Smatram da je podjednako lijep osjećaj”, kazao je nakon završenog snimanja Dnevnice.

On je istakao i da mu je učešće u emisiji podstrek da i ubuduće nastavi da se bavi humanitarnim radom i da pomaže koliko je u mogućnosti.

Emisija Dnevnica
foto: Vijesti online

“Ovo mi je prvi put da sam ovako nešto veliko napravio i baš sam srećan zbog toga. Nastaviću i dalje”, kazao je Petar.

U misiji prikupljanja pomoći njemu su pomagali i volonteri humanitarne organizacije Miholjski zbor koji su na svakom poslu bili podrška mladom bokseru.

Emisija Dnevnica
foto: Vijesti online

Kako je izgledao radni dan, kako se Petar snašao na različitim zadacima i koliko je prikupio gledajte večeras u 20 sati na TV Vijesti.

Pokrovitelj emisije Dnevnica su IDEA prodavnice.

Bonus video: