Đaci traže matursko veče: Pozvali nadležne da im izađu u susret

"Nastavnici podržavaju, a djeca jedva očekuju, prema tome apelujem na sve ljude čija je odluka, želja, volja da nas usmjere da nam daju mogućnosti za provođenjem te naljepše noći"

3740 pregleda 3 komentar(a)
Isidora i David, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Isidora i David, Foto: Screenshot/TV Vijesti

Smotre mladosti, kada se slave zrelost, prijateljstvo i zajedništvo, u godini punoj neizvijesnosti, maturanti PG Gimnazije, Isidora i David, uveliko priželjkuju.

"Mi smatramo da se mogu obezbijediti uslovi da se organizuje matursko veče, s obzirom da se situacija poboljšava, i da se sve vraća u normalu, i smatramo da se može naći rješenje koje bi značilo i poštovanje mjera kako ne bismo ugrozili trenutnu situaciju", kazao je David, dok se Isidora saglasila da bi bilo "lijepo i pažljivo od nadležnih da i nama izađu u susret".

I polumaturanti se nadaju da će moći, nakon devet godina druženja, da se prisjete svega što njihov život čini nezaboravnim i po čemu će pamtiti najbezbrižnijI period života.

"Naravno da svi želimo da imamo to veče, posebno naša generacija, nijesmo imali ni ekskurziju, a kad smo počeli u školu, podijeljeni smo i nijesmo se gledali uopšte, tako da bi to bio pečat na naše školovanje i bilo bi nam jako drago da je imamo", rekla je polumaturantkinja Ksenija Kumburović.

Odlazak generacije bez svečanog rastanka bio bi neobičan i profesorima.

"Nastavnici podržavaju, a djeca jedva očekuju, prema tome apelujem na sve ljude čija je odluka, želja, volja da nas usmjere da nam daju mogućnosti za provođenjem te naljepše noći", kazala je Zdenka Janković, nastavnica OŠ "Oktoih".

I dok škole i dalje čekaju preporuke nadležnih, iz Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta naglašavaju da če raditi u interesu učenika, te da će konačnu odluku donijeti nakon zasijedanja Savjeta za borbu protiv koronavirusa koje se očekuje danas.

Bonus video: