Traže da im se obezbijede osnovni uslovi za život

Ulica je bez asfalta i rasvjete, a mještani se uz to muče i sa vodom

4425 pregleda 0 komentar(a)
Foto: TV Vijesti
Foto: TV Vijesti

„Ovo je Evropa. Stalno pričamo da idemo tamo, a mi se evo vraćamo unazad. Na selu smo ‘76. imali vodu u kući, a evo ovdje, nadomak grada, danas smo bez vode, asfalta, bez ulične rasvjete”, priča Vesko Kovačević koji živi u Relejskoj ulici, u nikšićkom naselju Dragova Luka.

Prema njegovim riječima 50 domaćinstava ima problem sa vodom, a tridesetak sa asfaltom i rasvjetom, i ti problemi, kako ističe, nijesu od juče. Kovačević priča kako su se mještani obraćali za pomoć lokalnoj upravi još unazad desetak i više godina, kako su im svi prethodni predsjednici Opštine obećavali i vodu i asfalt i kako se sve završilo samo na obećanjima.

“Ovo ponegdje što podsjeća na asfalt, to smo mi nasipali. Kad smo došli, od Milorada Miljanića nasipali smo vodu s njegov e česme, a sad prikopčana voda a nema vode. Grbović je rekao da može voda svuda, to je tačno, eto je u Orah, a ovdje ne može. Uveče ne možeš da pustiš dijete jer je mrak”, kaže Kovačević.

Njegov komšija Milorad Miljanić ističe da nemaju osnovne uslove za život, a da su pojedini dobili i asfalt i uličnu rasvjetu.

“Kod moje kuće smo stavili solarne sijalice da bismo mogli prići. Pojedini su dobili i asfalt i uličnu rasvjetu i sve, a mi izgleda nijesmo umjeli ili nijesmo htjeli da idemo tamo kuda su drugi išli i glasamo za ove prethodne. Ne mogu me oni okrenuti radi vode i asfalta da budem drugačiji. Nijesmo mi ljubomorni što su drugi dobili, treba svi da dobiju to osnovno. Teško smo živjeli, svi su pravili bistijerne, vatrogasno je dogonilo cistijerne”, kaže Miljanić.

Dodaje da se nada da će nova vlast biti bolja, ali da će to znati tek kada “ih oprobaju” i uvjere se da imaju sluha za probleme građana bez obzira na političku ili bilo koju drugu opredijeljenost.

“Tražimo pomoć od premijera Krivokapića, pa od Abazovića, Bečića i novog gradonačelnika Marka Kovačevića, mada je on tek došao. Nadamo se da će nam Kovačević izaći u susret, kada ovi nijesu htjeli evo 30 godina i da će imati sluha za naše probleme, da će doći da vidi šta nam treba. Najviše pomoć tražimo od predsjednika Mila Đukanovića, jer ako je on predsjednik svih građana, neka sada izađe i vidi našu ulicu”, poručio je Kovačević.

Njegov brat, Neđeljko, imao je poruku za svog prezimenjaka, predsjednika Opštine Nikšić, Marka Kovačevića i novu lokalnu upravu.

“Neka otvore vrata građanima, da imaju ljude koji će pričati s nama, a ne da pišeš tamo neke molbe na koje niko ne odgovara”.

Upravo to je, prema riječima prvog čovjeka grada, i namjera nove lokalne uprave – da vrata Opštine budu otvorena za sve građane, da čuju koji su to problemi i pokušaju da ih zajednički riješe, kao i da asfalt, ali i vodu i uličnu rasvjetu, dobiju svi, a ne samo privilegovani.

„Potrudićemo se da oni koji su 'preskočeni' u ovim asfaltiranjima pred izbore, da i oni dobiju asfalt i svako će dobiti asfalt ubuduće. Nećemo praviti te preskoke. Neka to bude prvi potez koji će pokazati onu osnovnu razliku, a mislim da ćemo nakon četiri godine imati čime da se pohvalimo“, poručio je nedavno novi predsjednik Opštine.

Bonus video: