Savović: Glavno obilježje Crne Gore nakon 15 godina su slabe institucije i jaki lideri, umjesto da bude obrnuto

Neslaganja koja i deceniju i po nakon referenduma duboko dijele crnogorsko društvo najgora je zaostavština od tog događaja, istakao je nastavnik istorije Slobodan Savović

7324 pregleda 0 komentar(a)
Savović, Foto: Printscreen YouTube
Savović, Foto: Printscreen YouTube

Crna Gora obilježava 15 godina od obnove nezavisnosti. Neslaganja koja i deceniju i po nakon referenduma duboko dijele crnogorsko društvo najgora je zaostavština od tog događaja, istakao je gostujući u "Bojama jutra" nastavnik istorije Slobodan Savović.

"Danas imate dvije zastave, jednu koju će da šire na Cetinju, a drugu u Beranama. Prema mom mišljenju kao nekog ko se bavi istorijom u učionici glavno obilježje Crne Gore nakon 15 godina su slabe institucije i jaki lideri, umjesto da bude obrnuto."

Istoričar Edin Smailović kaže da su i crnogorsko društvo i politička elita, mogli više nego što su postigli u ovih 15 godina.

"Sada kada biste pitali sve građane bivših jugoslovenskih republika da li su zdovoljni standardom života u njima, da li su zadovoljni stanjem u tim društvima, većina njih će dati negativan odgovor, to ne opravdava nas što nam je ovako kako jeste." istakao je on.

Evo koji su događaji prema njihovom mišljenju obilježili deceniju i po crnogorske nezavisnosti.

Bonus video: