Ivanović osuđuje selektivne abortuse, a kaže da svako ima pravo da utiče na pol svoje djece

"Jedan kolega poslanik reče da se u Crnoj Gori sve manje rađa ženske djece. To je neki projekat koji ja ovako iskreno osuđujem, ali to je ono što je pravo svakog građanina da on utiče na reprodukciju i pol svoje djece. Normalno tehnika je danas u Crnoj Gori i u svijetu takva da i to može da se dešava", rekao je Ivanović

27562 pregleda 675 reakcija 53 komentar(a)
Ivanović govori u Skupštini, Foto: Skupština Crne Gore
Ivanović govori u Skupštini, Foto: Skupština Crne Gore

Tokom današnje rasprave o dječjim dodacima u Skupštini Crne Gore, poslanik Socijalističke narodne partije (SNP) Dragan Ivanović poručio je da svaki građanin ima pravo da utiče na pol svoje djece.

Ivanović je to kazao, osvrnuvši se na izjavu poslanika Socijaldemokrata (SD) Borisa Mugoše, koji je naveo da u Crnoj Gori se sve manje rađa ženske djece.

Mugoša je istakao da je i to, pored pada nataliteta, veliki problem u Crnoj Gori.

"Jedan kolega poslanik reče da se u Crnoj Gori sve manje rađa ženske djece. To je neki projekat koji ja ovako iskreno osuđujem, ali to je ono što je pravo svakog građanina da on utiče na reprodukciju i pol svoje djece. Normalno tehnika je danas u Crnoj Gori i u svijetu takva da i to može da se dešava", rekao je Ivanović.

Selektivni abortusi su, po istraživanjima nevladinog sektora, veliki problem u Crnoj Gori a iako ih Ivanović osuđuje, ipak smatra da svako ima pravo da odluči kakvog će mu pola biti dijete.

Bonus video: