Katić: Vlast u Herceg Novom će biti uskoro formirana

"Naše je bilo da pozovemo sve , kao pobjednici i oni koji su osvojili najveći broj mandata i mi smo to i uradili. Na ostalima je da vidimo da li će se svi zajedno složiti da se napravi takav koncept i široka koalicija, na tome je ostalo"

5594 pregleda 3 komentar(a)
Boje jutra- Stevan Katić, Foto: Boje jutra
Boje jutra- Stevan Katić, Foto: Boje jutra

Vlast u Herceg Novom će biti uskoro formirana, rekao je gostujući u Bojama jutra TV Vijesti predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić.

„Formirani su pregovarački timovi , do kraja sedmice će se održati prvi sastanak. Nije velika žurba sa obzirom na to da mi svi radimo i završavamo ove aktivnosti, puno ih ima koje su pred nama. Sve funkcioniše onako kao što je i bilo u tom dijelu. Mi ćemo imati jednu konstruktivnu sjednicu negdje kako su me informisali 5 ili 6 juna. Na toj sjednici će se izabrati predsjednik Skupštine, nakon toga predsjednik Opštine. Tako da ćemo završiti to formiranje vlasti u skladu sa zakonom, jer imamo rokove koji su ograničeni nekih 30 dana od proglašavanja konačnih rezultata. Mi ćemo to sve ispoštovati", navodi Katić.

Na pitanje da li će svi koju učestvuju u pregovorima i činiti vlast Katić kaže da to zavisi od toga da li će svima odgovarati dogovoreni koncept.

„Naše je bilo da pozovemo sve , kao pobjednici i oni koji su osvojili najveći broj mandata i mi smo to i uradili. Na ostalima je da vidimo da li će se svi zajedno složiti da se napravi takav koncept i široka koalicija, na tome je ostalo. Narednih dana ćemo vidjeti kako će se to odvijati. U svakom slučaju ne dovodi se u pitanje da formairanje vlasti kada imate toliko ubedljivu većinu u odnosu na DPS“.

Katić je optimista i kada je u pitanju turistička sezona.

"Mi smo sada već negdje na nekih 55 do 58% u odnosu na ono što je bilo 2019. godine, u ovom periodu. Tako da te neke naznake idu u dobrom smjeru da bi se mogla ova turistička sezona izvući do nekog nivoa. Sada nisam siguran baš da li će se te projekcije Ministarstva ostvariti i mi bi bili zadovoljni nakon svega onoga kakva je bila najava u februaru i martu da to bude i 50% u odnosu na 2019. godinu, jer smo već negdje izgubili i predsezonu. Suštinski dobro će bude ako bude i tih 50%", kaže Katić.

Bonus video: