Igralište ostaje djeci- U "Bloku VI" se neće graditi park za pse

U duhu međusobnog uvažavanja i razumijevanja, obije strane otvoreno su razmijenile argumente, te se podnosioci inicijative zahvaljuju Gradonačelniku i njegovim saradnicima na izdvojenom vremenu, prijemu i otvorenosti

2708 pregleda 4 komentar(a)
Boje jutra, Foto: Printscreen YouTube
Boje jutra, Foto: Printscreen YouTube

Nakon što je u Bojama jutra na TV Vijesti, kroz uživo uključenje iznijet problem građana Bloka V i VI, koji su inicirali da se umjesto postojećeg igrališta za djecu ne pravi park za pse, predstavnici Glavnog grada su ih pozvali na sastanak 25. maja.

Tom prilikom odlučeno je da se igralište, koje se nalazi na uglu Bul. Mihaila Lalića i Ul. Meše Selimovića, ostavi djeci, te da se planirani park za pse izmjesti na neku drugu lokaciju.

U nastavku u cjelosti prenosimo saopštenje građana: "Podnosioci građanske inicijative za preispitivanje odluke Glavnog grada da se u bloku 6 izgradi park za pse, upravnici zgrada u ulici Đoka Mirasevica br. 1-13 i Bulevara Mihaila Lalica br. 4-18 nakon održanog sastanka sa Gradonačelnikom dr Ivanom Vukovićem, zamjenicom dr Sladjanom Vujačić, direktoricom ‘’Zelenila’’ Dacom Popović i direktorom Centra za informacione tehnologije Džemalom Lekićem, povukli su predmetnu inicijativu.

Na poziv Gradonačelnika, u utorak 25.05.2021. godine održan je konstruktivan sastanak na kojem je odlučeno da se postojeći dječiji park zadrži.

Gradonačelnik je, navodeći da cijeni građanske inicijative poput ove i uvažavajući svoje sugrađane, uprkos mišljenju da je park za pse bio kvalitetan sadžaj na ovoj lokaciji, uz premiještanje dječijeg igrališta na blokovskoj zelenoj površini između zgrada, što je detaljno i argumentovano, zajedno sa svojim saradnicima predočio upravnicima, ipak uvažio potrebe stanovnika ovog dijela grada da postojeće igralište ostane na predmetnoj lokaciji.

U duhu međusobnog uvažavanja i razumijevanja, obije strane otvoreno su razmijenile argumente, te se podnosioci inicijative zahvaljuju Gradonačelniku i njegovim saradnicima na izdvojenom vremenu, prijemu i otvorenosti da se nađe najbolje rješenje u interesu građana podnosioca inicijative, uvažavajući i planove infrastrukturnog razvoja Glavnog grada.

Bonus video: