Bulatović: Do sada vakcinisano preko 25.000 građana Nikšića

"Planiranje bez budžeta je jako teško, imamo nekih ideja kako bismo pomogli i omogućili našim stanovnicima da im zdravstvene usluge budu dostupnije, ali to su za sada samo planovi"

4195 pregleda 4 komentar(a)
Vera Bulatović, Foto: Printscreen YouTube
Vera Bulatović, Foto: Printscreen YouTube

Gostujući u Bojama jutra TV Vijesti, dr Vera Bulatović v.d direktora nikšićkog Doma zdravlja Nikšić, kazala je da je do sada vakcinisano preko 25.000 građana Nikšića.

"Zatvorena su dva pulta- Tehnopolis i O.Š.Mileva Lajović Lalatović, tako da je aktivan samo pult u školi Luka Simonović. Što se tiče trenutne organizacije rada, u kovid ambulanti prošle sedmice bilo je oko 40 pregleda u obje smjene. Tako da smo riješili da napravimo reorganizaciji kovid ambulante. Sada smo u pregovorima za odvajanje jednog dijela, da ostane kovid ambulanta, a da ostale ambulante vratimo u pređašnje stanje, odnosno u rad od prije kovida", kazala je Bulatović.

Na pitanje da li je kao nova direktorica zadovoljna kako su se kao ustanova nosili sa epidemijom, Bulatović kaže da su se organizovali kako su mogli i umjeli sa prostorijama koje su imali.

"Planiranje bez budžeta je jako teško, imamo nekih ideja kako bismo pomogli i omogućili našim stanovnicima da im zdravstvene usluge budu dostupnije, ali to su za sada samo planovi", kazala je Bulatović.

Ona je rekla da bi za obnovu Doma zdravlja trebalo dosta donacija, jer je budžet zdravstva i dalje minimalan.

"Proteklih 10 godina organizacije porodičnog ljekara donijelo nam je samo 14 specijalista porodične medicine. Nikšiću po sistematizaciji pripada 33 ljekara, trenutno su to ljekari koji su završili medicinu. Imamo ljekare iz susjednih država, oni su ustvari samo na godinu dana jer dobijaju od policije mjesto boravka. Sada će se raspisivati specijalizacije i mi ćemo biti u velikom problemu sa kadrom. Očekujemo da se Nikšićani vrate u Nikšić, ovi što sada završavaju medicinu", ističe Bulatović.

Bonus video: