Otović: Lokalni parlament da uzme puno učešće u političkom životu zajednice

Na čelu Opštine Herceg Novi ostaje dosadašnji predsjednik Stevan Katić iz Demokrata, a trebalo bi da bude reizabran na sjednici u srijedu

5292 pregleda 4 komentar(a)
Otović, Foto: TV Vijesti
Otović, Foto: TV Vijesti

Nosilac liste "Za budućnost Herceg Novog i Boke", koju je predvodio Demokratski front, Ivan Otović, izabran je za predsjednika Skupštine opštine Herceg Novi na konstitutivnoj sjednici.

Za Otovića je glasalo 26 odbornika nove vladajuće većine koju čini njegova lista, Demokrate, Novska lista, koalicija Crno na bijelo i Prava Crna Gora. Protiv je bilo osam odbornika DPS-a i Socijaldemokrata.

"Što se tiče prioriteta mene kao predsjednika SO Herceg Novi, biće taj da Skupština opštine kao zakondavno tijelo uzme puno učešće u političkom životu naše zajednice. Da nađemo najbolja rješenja i predloge kako da unaprijedimo razvoj našeg grada i kako da se uhvatimo u koštac sa izazovima i problemima," kazao je Otović.

Na čelu Opštine ostaje dosadašnji predsjednik Stevan Katić iz Demokrata, a trebalo bi da bude reizabran na sjednici u srijedu.

"Nesporno je da će gospodin Katić ostati na mjestu prvog čovjeka grada", rekla je Tamara Vujović iz Demokrata.

Ostale funkcije u opštini, sudeći prema odgovorima Otovića i Vujovićeve, još nisu podijeljene.

"Političke funkcije su stvar dogovora članova koalicije, o ostalim stvarima ja nisam u mogućnosti da govorim", kazao je Otović.

Vujović kaže da će nastaviti da sprovode projekte koje su obećali i prije četiri godine kada su došli na vlast, ali ni ona nije htjela da govori o podjeli funkcija. "Što se tiče koalicionog sporazuma i ovog Vašeg pitanja, on još uvijek nije potpisan, te Vam ne bih mogla reći detaljno,” rekla je ona.

Na lokalnim izborima u Herceg Novom koalicija okupljena oko Demokrata osvojila je 10 mandata, koalicija DPS-SD osam, Za budućnost Herceg Novog i Novska lista po sedam, Crno na bijelo dva i Prava Crne Gora jedan mandat.

Bonus video: