U Herceg Novom i Ulcinju zadovoljni predsezonom, ohrabruje broj rezervacija

Najviše gostiju je iz Srbije, ali i Rusije i Bosne i Hercegovine. Optimistični su i hotelijeri, koji kažu da neće smanjivati cijene u glavnom dijelu sezone

16207 pregleda 12 komentar(a)
Herceg Novi, Foto: Shutterstock
Herceg Novi, Foto: Shutterstock

U Herceg Novom trenutno boravi oko pet hiljada gostiju, pokazuju podaci Turističke organizacije tog grada. Iako to nije ni pola od brojke iz 2019. godine, turističkim poslenicima uliva nadu da će biti nešto od ove sezone.

Turistički poslenici iz Herceg Novog i Ulcinja zadovoljni su predsezonom, a ohrabruju ih i najave i broj rezervacija za ostatak sezone. Najviše nade polažu u goste iz regiona, i tvrde da ostvarenje 60 posto sezone iz 2019-te godine nije nemoguća misija, iako cijene neće smanjivati.

Dalibor Vuković iz Turističke organizacije HN smatra da su cifre zadovoljavajuće, jer "se sve svodi na projektovanu cifru od 50-60 odsto koju smo dobili od državnog vrha"

“Možemo reći da je to na nivou nekih 42, 43 odsto u poređenju u odnosu na tu godinu. To je nešto niže nego što smo imali u proteklih mjesec dana, dakle bilježi se neka manja stopa pada", istakao je on.

Najviše gostiju je iz Srbije, ali i Rusije i Bosne i Hercegovine. Optimistični su i hotelijeri, koji kažu da neće smanjivati cijene u glavnom dijelu sezone.

Stanka Karazija, generalna direktorica hotela u Herceg Novom je mišljenja da je ova predsezona bila fenomenalna.

"Brojke nam pokazuju da ćemo sve do oktobra biti na razini 2019. godine po rezervacijama. Smatramo da će taj buking konstantno rasti, jer iz dana u dan broj rezervacija raste, puno bolje od očekivanog “, kazala je ona.

Iako je njihovom najvećem resursu – plaži Ada Bojana prijetio nestanak, turistički radnici u Ulcinju srećni su jer su, uz pomoć Vojske, nasuli plažu koja je sada, kažu, u odličnom stanju. Zato je njihova ponuda od 1. juna kompletna, a za nju su najviše zainteresovani gosti iz Srbije.

Direktor hotela u Ulcinju Bojan Đakonović kaže da su zadovoljni najavama koje su pojačane, te da se nadaju dobroj sezoni koja će ih "okrijepiti nakon prošlogodišnje sezone koja je bila teška za cjelokupnu turističku privredu"

"Međutim prisutni su i gosti iz Njemačke, Holandije i regiona. Imamo i goste iz Crne Gore, pretežno iz Podgorice, a broj gostiju ju je oko 50-ak što uliva nadu u solidnu turističku sezonu ove godine", kazao je Đakonović.

Zato ni u Ulcinju ne planiraju dodatno snižavanje cijena, jer, ističu, takva lokacija zaslužuje pristojnu cijenu.

Bonus video: