Partijski interesi iznad opštih i interesa građana

Uprkos bojkotu najvećih poslaničkih klubova, za premijerski sat nije potrebno utvrđivanje kvoruma, što će omogućiti da se Krivokapić ponovo suoči sa protivnicima i u vlasti i u opoziciji

3358 pregleda 2 komentar(a)
Foto: TV Vijesti
Foto: TV Vijesti

Uprkos tome što Demokratski front (DF) i Demokratska partija socijalista (DPS) bojkotuju rad Skupštine, premijerski sat, na kojem će poslanici postavljati pitanja premijeru Zdravku Krivokapiću, kao i ministru vanjskih poslova Đorđu Raduloviću na temu "Diplomatsko-konzularna" mreža, biće održan u četvrtak.

Uprkos bojkotu najvećih poslaničkih klubova, za premijerski sat nije potrebno utvrđivanje kvoruma, što će omogućiti da se Krivokapić ponovo suoči sa protivnicima i u vlasti i u opoziciji.

Međutim, bojkot Skupštine od strane DF-a za sada ostavlja vladajuću većinu bez mogućnosti da odluči o nizu važnih pitanja, među kojima su i ona o izboru čelnih ljudi u pravosuđu.

Za civilni sektor to je model političkog djelovanja kojim aktuelni saziv Parlamenta počinje da liči na prethodni, a partijski interesi imaju primat nad opštim i interesom građana.

Bonus video: