dostavljen Višem državnom tužilaštvu

Nalaz obdukcije stigao, ali uzrok smrti Elezovića još nisu utvrdili

Osim obdukcije, za utvrđivanja uzroka smrti Elezovića, biti potrebno da nalaze dostave i ostali vještaci čije mišljenje je zatražilo Tužilaštvo

19277 pregleda 7 komentar(a)
Elezović, Foto: Jelena Jovanović
Elezović, Foto: Jelena Jovanović

Nalaz obdukcije tijela bivšeg šefa ulcinjske policije Rudolfa Elezovića, dostavljen je Višem državnom tužilaštvu, ali on navodno nije odgovorio na pitanje da li je riječ o samoubistvu ili ubistvu, objavila je Televizija Vijesti.

Saopšteno je da će, osim obdukcije, za utvrđivanja uzroka smrti Elezovića, biti potrebno da nalaze dostave i ostali vještaci čije mišljenje je zatražilo Tužilaštvo.

Viša državna tužiteljka Lepa Medenica, u odgovoru Televiziji Vijesti, pojasnila je šta je preduzeto nakon što je 8.juna u mjestu Sveti Đorđe nadomak Ulcinja, pronađeno beživotno tijelo Elezovića.

"Tokom izviđaja je donijeta naredba za obdukciju tijela, kao i naredbe za sva druga neophodna vještačenja, koja vještačenja su u toku, te su podnijeti zahtjevi Višem sudu - sudiji za istragu, za izdavanje naredbi za listinge ostvarenih komunikacija i baznog saobraćaja, a u daljem toku postupka preduzeće se i druge neophodne mjere i radnjeza kojima se ukaže potreba, a nakon svestrane analize svih prikupljenih dokaza i podataka biće donijeta odluka u predmetu", navodi se u odgovorima tužiteljke.

Prema nezvaničnim informacijama iz istrage, Elezović je 27. maja izašao iz kuće, rekavši članovima porodice da ide da se nađe sa nekim.

Nestanak policajca prijavila je njegova porodica.

Elezović je funkciju šefa ulcinjske policije obavljao skoro šest godina, sve do 2014.

Prethodno je nekoliko godina obavljao rukovodeće poslove u Odjeljenju bezbjednosti Ulcinj, a kasnije je bio i na odgovornim funkcijama u sektoru granične policije.