Makrid: Slab pritisak vode posljedica prekomjerne potrošnje

“Mi gledamo da napravimo jedan sanacioni plan koji će se odnositi na pojačanje infrastrukture, mada i u prethodnom periodu odnosno od početka godine smo sigurno ovim naseljima uradili 4 do 5 km nove vodovodne mreže i situacija bi bila mnogo drugačija odnosno mnogo gora da to nismo uradili"

2514 pregleda 3 komentar(a)
Boje jutra, Foto: Printscreen YouTube
Boje jutra, Foto: Printscreen YouTube

U ovom trenutku nije moguće da će doći do poskupljenja vode, a slab pritisak ovih dana posljedica je prekomjerne potrošnje, posebno u Doljanima, Zeti, Tuzima i Dajbabama. Trenutno u preduzeću Vodovod I kanalizacija radi 560 radnika. Ovo je istakao direktor gradskog preduzeća Vodovod i kanalizacija, Filip Makrid.

“Svjedoci smo naglog porasta temperatura. Imali smo u toku juna prvi dio dosta kišovit, a onda smo imali nagli porast temperatura od gotovo 40 stepeni. Ono što je indikativno u ovom trenutku svakako jeste da određeni rubni dijelovi grada i određeni vodovodni sistemi na seoskom području imaju probleme sa pritiskom i to je posljedica prekomjerne potrošnje, poput Dajbaba, Doljana, Zete, Tuzi. U većini ovih naselja smo normalizovani potrošnju. Određeni broj naselja, uglavnom da kažemo, neformalnih, koja su se malo i širila preko mjere, a gdje imamo dosta lošu infrastrukturu, u ovom trenutku ta područja imaju problem sa vodosnabdijevanjem. Taj problem je prvenstveno izražen u vremenskom intervalu od nekih 18:00h/18:30 do 22:00/23:00h,” istakao je Makrid.

Upitan šta preduzeće Vodovod preduzima kako bi se ovaj problem konačno riješio, Makrid navodi: “Mi gledamo da napravimo jedan sanacioni plan koji će se odnositi na pojačanje infrastrukture, mada i u prethodnom periodu odnosno od početka godine smo sigurno ovim naseljima uradili 4 do 5 km nove vodovodne mreže i situacija bi bila mnogo drugačija odnosno mnogo gora da to nismo uradili. Ono gdje je najteže stanje jeste u Lješanskoj nahihi gdje imamo jedan seoski vodovod na kome permanentno radimo svih ovih godina i gdje smo uveli da kao onaj drastičnu mjeru 24 časa restrikcije vode. Što se tiče ostalih naselja stanje je podnošljivo. Uglavnom ako imamo neke individualne probleme I to rešavamo na licu mjesta u skladu sa prijavama građana."

Narednih dana očekuju se brojni radovi na teritoriji Podgorice.

“Trenutno radimo jako puno ulica, trenutno su radovi u toku u 92 ulice, radi se ubrzano kako bi se sve završilo na vrijeme. Napomenuo bih da u ovom trenutku i u toku ove nedelje ćemo imati da više posla na asfaltiranju i to sigurno 7,8 ulica. Ulice u Zagoriču, Murtovini, zatim ulice na Koniku i nadamo se da ćemo na taj način ovaj odraditi jedan dobar dio saobraćajnica i i u ovim ljetnim vremenima smanjiti tu prašinu koja je prisutna i učiniti život građanima na tom području opet podnošljivim."

Bonus video: