Na Žabljaku veći priliv turista očekuju narednih dana: Ugostitelji zbog korona krize morali da spuste cijene

U turističkoj organizaciji primjećuju da osim tradicionalnih, ove godine imaju i goste iz drugih krajeva svijeta

10197 pregleda 1 komentar(a)
Detalj sa Žabljaka, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Detalj sa Žabljaka, Foto: Screenshot/TV Vijesti

Iako su im prvi gosti stigli polovinom juna, na Žabljaku veći priliv turista očekuju narednih dana.

Ugostitelji kažu da su uglavnom popunili kapacitete za jul, avgust i septembar, što odgovara stanju iz rekordno dobre 2019. godine, ali pošto su zbog korona krize morali da spuste cijene, da će nivo prihoda biti na nekih 60 posto.

U turističkoj organizaciji primjećuju da osim tradicionalnih, ove godine imaju i goste iz drugih krajeva svijeta.

Čekanje u redu ispred turističkog pulta i popunjeni parkinzi i tokom radnih dana, nagovještaj su dobre sezone na Žabljaku, kazu turistički radnici.

Prve turiste ugostili su polovinom juna, a većem prilivu se nadaju u narednim danima.

U jednom od hotela koji pruža visokokvalitetnu uslugu, gosti se uveliko smjenjuju, pa su i proširili kapacitete, dok će u drugom, manjem, posjetioce dočekati za 10-ak dana.

Vlasnici privatnog smještaja primjećuju da neizvjesnost zbog korona krize još traje, pa se smještaj rezerviše samo nekoliko dana uoči dolaska , a ne kao prethodnih sezona kada su znali na čemu su i po pola godine unaprijed.

Ipak, na osnovu prvih posjeta, mogu da izvedu računicu.

U turističkoj organizaciji su očekivali najviše gostiju iz regiona, ali su ih prijatno iznenadili strani i turisti koji prvi put posjećuju Žabljak.

Direktorica Turističke organizacije (TO) Žabljak Vanja Šarović ističe da će povodom međunarodnog triatlon takmičenja koje ove godine organizuju prvi put, na Žabljaku više dana boraviti oko 150 sportista.

Ove sezone se, ipak, ne mogu pohvaliti novim turističkim proizvodima.

U ponudi su: planinarenje, rafting, ribolov, kanjoning, biciklizam, paraglajding, odmor u netaknutoj prirodi i uživanje u nacionalnim specijalitetima.

Nezaobilazno mjesto je Crno jezero.

To što se snijeg na pojedinim vrhovima još zadržao prijatan je prizor za oko, ali u ovom trenutku odvraća turiste od rekreacije u planini, na šta su dužni da ih upozore i ugostitelji.

Bonus video: