U Tivtu oko 4.300 gostiju: Oprez neophodan, nadaju se da će epidemiološka situacija ostati na ovom nivou

I ovog ljeta, domaći i gosti iz regiona su u većem broju, što ugostiteljima na tivatskom šetalištu Pine, u godini kada se privreda oporavlja od posljedica koronavirusa, ne pričinjava problem

3784 pregleda 1 komentar(a)
Detalj iz Tivta, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Detalj iz Tivta, Foto: Screenshot/TV Vijesti

Prema posljednim podacima Turističke organizacije (TO) Tivat, u ovom gradu boravi oko 4.300 gostiju, i to pretežno u privatnom smještaju.

Iako je najviše turista iz zemalja regiona, duž šetališta Pine sreli smo ih i sa ostalih strana svijeta.

Iako je oprez i dalje neophodan, nakon više od godinu dana straha od koronavirusa - sada se ipak više putuje.

Tako je samo u Tivtu ostvareno 67 posto turističkog prometa iz istog perioda 2019. godine, ističu iz lokalne turističke organizacije.

I ovog ljeta, domaći i gosti iz regiona su u većem broju, što ugostiteljima na tivatskom šetalištu Pine, u godini kada se privreda oporavlja od posljedica koronavirusa, ne pričinjava problem.

Iako ih raduje veći promet i zarada nego lani, Željko Jovetić, vlasnik ugostiteljskog objekta ističe da ugostitelji ipak imaju razloga za brigu.

Danica Banjević, direktorica TO Tivat se nada da će epidemiološka situacija do kraja ljeta ostati na ovom nivou, kako bi se mogle ostvariti sve planirane rezervacije.

I dok turistički poslenici razmišljaju kako da se što bolje približe brojkama iz rekordne 2019. godine, turisti sa kojima smo razgovarali već planiraju povratak Crnoj Gori.

Bonus video: