Tešević: Voda je sanitarno bezbjedna za kupanje i rekreaciju na većini od 110 lokacija

"Jako je bitno napomenuti da u Kotoru imamo dvije a to su Benovo 01 i Žuta plaža 01 gdje je kvalitet morske vode loš. Obavijestili smo nadležne inspekcijske organe kako bi preuzele dalje praćenje"

3151 pregleda 1 komentar(a)
Boje jutra, Foto: Printscreen YouTube
Boje jutra, Foto: Printscreen YouTube

Morska voda je odličnog kvaliteta na većini kupališta, kazala je u "Bojama jutra" na TV Vijesti Bojana Tešević iz JP "Morsko dobro".

“Program ispitivanja morske vode se odvija od maja i prema posljednjem ispitivanju kvaliteta morske vode od 12.juna voda je sanitarno bezbjedna za kupanje i rekreaciju na većini od 110 lokacija ali jako je bitno napomenuti da u Kotoru imamo dvije a to su Benovo 01 i Žuta plaža 01 gdje je kvalitet morske vode loš. Obavijestili smo nadležne inspekcijske organe kako bi preuzele dalje praćenje. Na iste te dvije plaže je zabranjeno kupanje i podignuta je zastavica”, istakla je.

Iz Morskog dobra su kazali da je u zakup dato 350 kupališta, dok je u toku priprema zaključivanja aneks ugovora za nekih 400.

“U skladu sa pravilnikom o bližim uslovima u pogledu uređenosti, opremljenosti, uslovima i organizaciji kupališta zakupci su dužni osloboditi 50 odsto plaže od plažnog mobilijara ako se radi o javnim kupalištima, izuzev u situaciji kada imamo javna kupališta bez plažnog mobilijara gdje nije dozvoljeno postavljanje istog”, ukazala je.

Bonus video: