Bulatović: Iza nas stoji jedan velik, težak i trnovit put

"Ali nekako najdraže je kada u zemlji u kojoj živite, iz koje odlazite na sva ta putovanja i vraćate se, kada vas ona prizna i dobijete ovako priznanje. Meni lično ovo je najznačajnije priznanje i vrlo sam počastvovan što smo ga primili"

3217 pregleda 3 komentar(a)
Boje jutra, Foto: Printscreen YouTube
Boje jutra, Foto: Printscreen YouTube

"Neizmjerno sam srećan. Očekivao sam nagradu što se rezultata tiče, koji su nam dali inspiraciju da se prijavimo na konkurs, a s druge strane me bilo strah da možda politika ili neke takve stvari ne budu jedan od odlučujućih faktora, ali žiri je pokazao svoju profesionalnost i bavio se samo čisto referencama i profesionalnim stvarima," kazao je gostujući u Bojama jutra, jedan od dobitnika Trinaestojulske nagrade, Srđan Bulatović.

"Mi radimo već 30. godina i prošli smo jedan veliki, veliki put, prilagođavali se, osmišljavali razne projekte, iza nas stoji jedan velik, težak i trnovit put. Ali s druge strane, taj nas je put, odnosno naša autorska muzika, muzika koju smo mi komponovali nas je povezala, i odvela na mnoge velike andrese, u velike koncertne dvorane, povezala sa velikim svjetskim izdavačkim kućama. Ali nekako najdraže je kada u zemlji u kojoj živite, iz koje odlazite na sva ta putovanja i vraćate se, kada vas ona prizna i dobijete ovako priznanje. Meni lično ovo je najznačajnije priznanje i vrlo sam počastvovan što smo ga primili."

Bulatović navodi da je pandemija napravila pravu zabunu, ali taj kontakt sa publikom ništa ne može da zamijeni.

"Tu su kada je počela korona, i kada je stupila na snagu izolacija, mi smo imali ponudu za nekoliko online koncerata, jedan ili dva smo odsvirali, ali ništa ne može da zamijeni reakciju i taj osjećaj kada svirate pred publikom. Sama rekacija publike utiče kako ćemo mi da sviramo."

Bonus video: