Iz hangara u Luci Bar ukradeno 1.160 paketa cigareta: Za obijanje i pretovar trebalo najmanje sat, izvezeni šleperom

Sagovornici Televizije Vijesti tvrde da sve ovo ne bi moglo biti izvedeno bez dobre podrške

45057 pregleda 41 reakcija 41 komentar(a)
Luka Bar, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Luka Bar, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Ažurirano: 10.07.2021. 20:00h

Nepoznate osobe obile su tokom noći hangar u Luci Bar, a potom iz njega ukrale veću količinu cigareta vlasništvo firmi "Aurora" i "Atlant Mont".

Osnovnom tužilaštvu u Baru policija je prijavila krađu oko 11 i po sati, a kako nezvanično saznaje Televizija Vijesti, ukradeno je 1.160 paketa cigareta marke "Marbl", čijom prodajom bi se ostvario profit od preko pola miliona eura.

Sve ovo bio bi jedan u nizu misterioznih slučajeva krađe da sjenku sumnje ne baca to što su firme, čije su cigarete ukradene, i njihov vlasnik - javnosti poznati od ranije.

Naime, vlasniku ovih firmi Draganu Vujačiću je u Višem sudu suđeno za šverc cigareta "laki strajk" i "marlboro" 2005. godine, ali je osam godina kasnije, kako to u većini slučajeva biva kada je riječ o ovom krivičnom djelu, oslobođen optužbi.

Nezvanično, ovo nije prvi put da Vujačiću, na misteriozan način, nestaju cigarete a prije par godina takođe je prijavio krađu cigareta barskoj policiji, a da li je njegova prijava na kraju bila osnovana ili ne, javnost nikada nije saznala, jer je čitav slučaj zataškan.

Dobro obaviješteni sagovornici Televizije Vijesti tvrde da je slučaj više nego zanimljiv i to iz nekoliko razloga.

Naime, za obijanje i pretovar cigareta lopovima je bilo potrebno najmanje sat vremena a možda i više pa čudi da niko nije vidio ništa sporno, sve do danas u 11 i po sati.

Takođe, sagovornici Televizije Vijesti tvrde da sve ovo ne bi moglo biti izvedeno bez dobre podrške, ukazujući da su cigarete izvezene iz hangara šleperom, nakon što su prethodno nepoznate osobe pokidale lance na magacinu.

Zaključak je, tvrde, više nego jasan - niti je pretovar tolikog broja paketa mogla uraditi jedna osoba, niti je sve moglo proći baš tako neopaženo.

Luka Bar odavno je u centru pažnje javnosti zbog tvrdnji da se preko nje švercuju cigarete pa je nedavno u nju upala i specijalna jednica policije a Vlada je najavila da će zabraniti dalje skladištenje cigareta u slobodnoj zoni te luke.

Bonus video: