Ponovo pokrenuta istraga ubistva Duška Jovanovića: Saslušani svjedoci, među njima i bezbjednosno interesantna lica

Nova vlast je nedavno obećala da će uraditi sve da se ovaj slučaj rasvijetli do kraja

39646 pregleda 161 reakcija 9 komentar(a)
Duško Jovanović, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Duško Jovanović, Foto: Screenshot/TV Vijesti

Tužilaštvo je prethodnih mjeseci ponovo pokrenulo istragu ubistva glavnog i odgovornog urednika dnevnih novina "Dan" Duška Jovanovića kako bi pokušali da konačno riješe najteži slučaj napada na novinare iz 2004. godine.

Kako saznaje Televizija Vijesti, saslušali su nekoliko svjedoka, među kojima su i neka bezbjednosno interesantna lica.

Nova vlast je nedavno obećala da će uraditi sve da se ovaj slučaj rasvijetli do kraja.

Više državno tužilaštvo u cilju potpunog rasvjetljavanja ubistva glavnog i odgovornog urednika "Dana" Duška Jovanovića, proteklih mjeseci saslušalo je nekoliko svjedoka.

Imena saslušanih, u interesu istrage nijesu saopštili, ali pouzdano saznajemo da su među njima oni koji, po policijskom rječniku, važe za bezbjednosno interesanta lica.

"Više državno tužilaštvo u Podgorici je, u predmetu formiranom povodom ubistva D.J., a u cilju potpunog rasvjetljavanja istog, u toku aprila i maja mjeseca 2021. godine, obavilo saslušanje određenih lica, te preduzima druge mjere i radnje za koje se ukaže potreba", saopšteno je iz tog tužilaštva.

U prevodu to znači da istražitelji i pored brojnih spekulacija nijesu stavili tačku na slučaj ubistva Jovanovića.

Da će nastojati da ovaj zločin da rasvijetle do kraja, u maju, prilikom posjete mjestu na kojem je ubijen Jovanović, obećao je i vicepremijer Dritan Abazović.

"Imamo ambiciju, počeli smo određene aktivnosti, ja ne želim da otkrivam detalje ali mislim da i ova priča može konačno dobii epilog. To zaslužuje Duškova porodica, svi borci za pravednu i časnu Crnu Goru", kazao je tada Abazović.

Da istragu o ubistvu Jovanovića treba dovesti do kraja s istog mjesta tada je poručio i premijer Zdravko Krivokapić.

"To mora kad tad da dođe u sudski proces i epilog koji će dokazati ko je i zbog čega to uradio", rekao je tada Krivokapić.

Za 17 godina tužilaštvo i policija nijesu utvrdili ko je i zbog čega pucao u Jovanovića.

Za učešće u ubistvu za sada je osuđen jedino Podgoričanin Damir Mandić, kome je Apelacioni sud u aprilu 2017. potvrdio presudu za saučesništvo i osudio ga na 18 godina zatvora.

Bonus video: