smanjen broj parking mjesta

Kompromis nakon tri mjeseca: Ljubović neće više rušiti

"Izmijenjeno saobraćajno rješenje predviđa da se prvih 50 metara “Ulice 1” zadrži kako je osnovnim projektom i DUP-om predviđeno, a zatim da se ulica dijelom izmjesti u urbanističku parcelu investitora, kako bi bilo izbjegnuto brdo Ljubović i na kraju priključi na “Ulicu 2” koja izlazi na bulevar i koja će najvećim dijelom biti neizmijenjena"

13249 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Tačno tri mjeseca nakon što su nezadovoljni građani zaustavili bagere koji su rušili brdo Ljubović, došlo je do kompromisa. Glavni grad promijenio je plan na način da se brdo više ne ruši. Ulica pored brda ostaje ali će biti bliže zgradama, a izgubiće se i 12 parking mjesta.

Građani poručuju da neće dozvoliti da se nijedan kamen više odvali.

"Ljubović mora da ostane park prirode i to je jedina ispravna situacija, mi idemo u Evropsku uniju, tamo svaki grad ima više od pola površine pod zelenilom. Ljubović je park, Ljubović nije parking, to moraju ljudi da shvate”, kazao je građanski aktivista Predrag Tomović.

Tomović ponavlja predlog da ovuda prođe nova staza za šetnju.

"Imamo i biciklističku i trotoarsku stazu pored bulevara, da jednostavno ovim pravcem, najnižim kotama Ljubovića, i tamo iza Streljačkog saveza, da se povežemo na postojeću stazu, da dobijemo šetalište pored Ljubovića, na taj način da zaokružimo tu priču, da odvojimo urbanu zonu, od zone prirode”, predlaže Tomović.

Gradonačelnik Ivan Vuković je ranije kazao da će morati da ispoštuju to što je investitor platio za komunalije milion i 600 hiljada eura ali i da će zaustaviti dalje rušenje brda.

"Da se pokuša naći alternativno rješenje, da se ta saobraćajnica primakne zgradama i da se dalje brdo ne ruši", kazao je u maju Vuković.

U međuvremenu, prošle nedjelje Agenciji za izgradnju i razvoj Podgorice, dostavljene su izmjene Glavnog projekta saobraćajnica oko novih zgrada.

"Izmijenjeno saobraćajno rješenje predviđa da se prvih 50 metara “Ulice 1”, od Bulevara crnogorskih serdara ka objektu zadrži kako je osnovnim projektom i DUP-om predviđeno, a zatim da se ulica dijelom izmjesti u urbanističku parcelu investitora, “Normal company”, kako bi bilo izbjegnuto brdo Ljubović i na kraju priključi na “Ulicu 2” koja izlazi na bulevar i koja će najvećim dijelom biti neizmijenjena. Budući da se najveći dio parking mjesta nalazi na neizmijenjenom dijelu saobraćajnica, biće izgrađeno ukupno 38, umjesto ranije planiranih 50 parking mjesta. Pješačka staza koju su predložili građani nije dio ovog projekta, već će biti posebno obrađena", objasnili su iz Agencije.

Kažu da je “Normal company” pristao na ovo i da neće tražiti naknadu.

A Tomović poručuje da ne treba svi da ispaštaju zbog loših odluka prethodne lokalne administracije.

"Znači potpiše se neki ugovor koji je na štetu prirode, na štetu građana, i mi ne možemo da budemo robovi te situacije, građani se pitaju, 200 hiljada građana, ja vam tvrdim ne postoji nijedan koji će da kaže da tu treba da se sruši brdo i da se napravi parking.”

Tomović poručuje da su Podgoričani koji komuniciraju na društvenim mrežama, uvijek spremni da dođu i spriječe svaku devastaciju, a iz Glavnog grada kažu da će radovi biti nastavljeni nakon što bude pribavljena građevinska dozvola za izmijenjeni dio projekta.