Marković: Sprovesti kadrovske promjene u RTCG; Raonić: Proces izbora generalnog direktora RTCG treba da bude formalan

Marković je kazao da izbor generalnog direktora Javnog servisa treba da bude transparentan, sa jasnim kriterijumima i bez nedozvoljenih uticaja. Cijeli proces, po mišljenju Raonića, treba da vodi Savjet RTCG, i da se sprovede bez pritisaka kandidata, javnosti, ili najodgovornijih u državi

5438 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Vijesti/Luka Zeković
Foto: Vijesti/Luka Zeković

Televizija Vijesti ponudila je kandidatima za generalnog direktora Radio Televizije Crne Gore, koji su privukli najveću pažnju javnosti, Borisu Raoniću i Nikoli Markoviću, da iznesu svoje mišljenje i planove u vezi sa ključnim problemima u Javnom servisu.

Raonić je, uz zahvalnost na profesionalnoj radoznalosti, Televiziji Vijesti kazao kako smatra da proces izbora generalnog direktora RTCG treba da bude formalan, bez javnih debata i, kako je rekao, crta rijalitija, što neki zainteresovani žele da učine.

Cijeli proces, po mišljenju Raonića, treba da vodi Savjet RTCG, i da se sprovede bez pritisaka kandidata, javnosti, ili najodgovornijih u državi.

Nikola Marković pristao je na razgovor, ističući kako izbor generalnog direktora Javnog servisa treba da bude transparentan, sa jasnim kriterijumima i bez nedozvoljenih uticaja.

Marković kaže da bi u RTCG prvo trebalo sprovesti kadrovske promjene, a zatim njegovu depolitizaciju.

Za problem prekomjernog broja radnika potražio bi pomoć stručnjaka Evropske federacije javnih servisa.

Bonus video: