CGO problematizuje razlog smjene Višnjić

Slučaj Višnjic je treći, u svega nekoliko mjeseci u kome je Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta kojim rukovodi Vesna Bratić, prvo donosilo odluke, a potom ih poslije par dana ili mjeseci povlačilo

3587 pregleda 3 komentar(a)
Foto: TV Vijesti
Foto: TV Vijesti

Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta razriješilo je Radu Višnjić sa pozicije v.d. direktorice Osnovne škole “Jugoslavija” u Baru, saopšteno je TV Vijesti iz tog resora.

Razrešenje je uslijedilo nakon sinoćnjeg saopštenja u kome navode da su se u slučaju Višnjić pojavili, kako ističu, privatni materijali, lične, ali i opscene prirode koje dotad nisu imali na uvid. Zbog toga je, podvlače iz Ministarstva, čitav slučaj drugačije percipiran.

Odluci je prethodila oštra kritika opozicione javnosti ali i dijela vlasti zbog imenovanja Višnjić koja je u novembru prošle godine dobila otkaz jer je pozivala učenike na moleban u Hram Svetog Jovana Vladimira u Baru.

Prethodno je u februaru 2020. dobila uslovni otkaz jer je učenicima na času zadala da crtaju trobojku, u vrijeme dok su trajale litije protiv Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Sve to nije bila prepreka za ministarku prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesnu Bratić da je 12. jula imenuje na funkciju v.d. direktorice da bi je danas smijenila zbog stvari iz privatnog života, koje su se pojavile na društvenim mrežama .

A tamo možete pronaći, navodno fotografije Višnjic u donjem vešu, za koje niko nije objasnio kako su procurile u javnost .

Iako ne spore da Višnjić nije pravi izbor za funkciju direktora zbog uvođenja vjere i politike u učionice, u Centru za građansko obrazovanje problematizuju razlog smjene.

Bonus video: