Građani smatraju da Vladine prve mjere pomoći nisu ni približno dovoljne

Prema posljednjim zvaničnim podacima Monstata, potrošačke cijene su u junu više 2,4 odsto u odnosu na isti prošlogodišnji period

15980 pregleda 16 komentar(a)
Foto: TV Vijesti
Foto: TV Vijesti

Zbog loših efekata rasta cijena osnovnih životnih namirnica, na standard građana, Vlada je danas usvojila prve mjere pomoći.

Ministarstvo finansija i socijalnog staranja, najavilo je sprovođenje projekta socijalnog bona u okviru kog će socijalno ugroženim građanima podijeliti vaučere od 30, 50 i 100 eura koje će moći da iskoriste u marketima, izabranim na javnom pozivu.

Ipak, iz Vlade još ne saopštavaju kada će biti gotova analiza koja bi trebalo da pokaže efekte ograničavanja trgovačkih marži s obzirom na to da su porasle i cijene ulja, sira, jaja, šećera ...

Građani koje je anketirala Televizija Vijesti su saglasni da prve mjere nisu ni približno dovoljne.

Od početka godine konstantno se povećavala i cijena goriva. Posljednje poskupljenje bilo je početkom ove sedmice, pa litar eurosupera 98 sada košta euro i 42 centa, eurosupera 95 euro i 38 centi, a eurodizela euro i 21 cent.

Prema posljednjim zvaničnim podacima Monstata, potrošačke cijene su u junu više 2,4 odsto u odnosu na isti prošlogodišnji period.

Bonus video: