Vujačić: Tvrdnjama da stojim iza krađe cigareta mi se pokušava narušiti ugled

"Naglasio bih da je politika mog poslovanja ispitana od strane Uprave carina, koja je tokom ove godine u dva navrata i to, krajem maja i sredinom juna mjeseca provjeravala cjelokupno moje poslovanje i utvrdila da ne postoje nikakve nepravilnosti"

32504 pregleda 80 reakcija 26 komentar(a)
Foto: TV Vijesti
Foto: TV Vijesti

Petnaestak dana od kada su u hangaru Slobodne carinske zone u Luci Bar ukradena 1.182 paketa cigareta i par dana nakon hapšenja bosanskog državljanina Bogdana Mirkovića, kod kojeg je pronađen dio tovara, a koji je u međuvremenu prošvercovan iz Crne Gore, Televiziji Vijesti obratio se vlasnik firme “Atlant Mont” Dragan Vujačić. Po prvi put javno Vujačić je dao viđenje svega što se dešavalo.

"Dana 10.07.2021. godine prilikom neposrednog uvida u skladište uvidio sam da je skladištena roba moje firme – cigarete nestala, odnosno da je otuđena, o čemu nijesam imao nikakva saznanja. Navodim da ista nijesam mogao ni imati obzirom da se radi o skladištu koje uzimam u zakup i za koje ne posjedujem ključ, jer isto koriste i druge firme, pa se ključevi skladišta nalaze samo u posjedu magacionera", rekao je Vujačić.

Kaže da ovo nije prvi put da trpi štetu, a slično se, dodaje, dogodilo tokom 2019. godine. Tu štetu je sam nadoknadio.

"Naglasio bih da je politika mog poslovanja ispitana od strane Uprave carina, koja je tokom ove godine u dva navrata i to, krajem maja i sredinom juna mjeseca provjeravala cjelokupno moje poslovanje i utvrdila da ne postoje nikakve nepravilnosti. Obzirom da je dio nestalih cigareta pronađen u Bosni i Hercegovini, jasno je da su određena lica počinila krivična djela u produženom trajanju isključivo na moju štetu, a da se ovakvim postupanjem od strane nadležnih organa dovodi u vezu lično moje djelovanje sa predmetnim krivičnim djelima, čime se narušava ugled mene i moje porodice u kontinuitetu."

Vujačić zaključuje da su navodi pojedinih medijskih kuća, koji se odnose na postupak šverca cigareta iz 2005. godine lišeni osnova, te da isti predstavljaju samo pokušaj ataka nadležnih institucija na njega, o čemu dovoljno svjedoči pravosnažna oslobođajuća presuda i odšteta koju je dobio zbog neosnovano vođenog postupka.

Bonus video: