Zastarjela prva od kazni koje su izrečene Maroviću

Riječ je o jednogodišnjoj robiji koja mu je dosuđena kao zamjena za novčanu, koju je trebalo da uplati, a nije

32609 pregleda 582 reakcija 84 komentar(a)
Marović, Foto: TV Vijesti
Marović, Foto: TV Vijesti

Godine jalovog dopisivanja crnogorskih i srpskih nadležnih organa i vlada, o izručenju Svetozara Marovića, nedavno je donijelo i prvi konkretan rezultat - zastaru prve od kazni koja mu je izrečena.

Riječ je o jednogodišnjoj robiji koja mu je dosuđena kao zamjena za novčanu, koju je trebalo da uplati, a nije.

Da Marović više ne treba da brine da će platiti ili robijati zbog neplaćene kazne, potvrđeno je za TV Vijesti iz kotorskog Osnovnog suda.

"Po rješenju Višeg suda u Podgorici, zamijenjena mu je jedinstvena novčana kazna u iznosu od 1,1 milion eura u kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i apsolutna zastara nastupila je dana 28.6.2021. godine", kazali su iz suda.

Glavna kazna na koju je osuđen Marović i dalje je aktivna.

"Kojom je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od tri godine i devet mjeseci, u kojem slučaju apsolutna zastara nastupa dana 10.10.2026. godine", dodali su iz suda.

Javnost već naslućuje da će Marović i višegodišnju kaznu "odrobijati" baš kao i ovu, ili pak dvanaestomjesečnu koja je izrečena njegovom sinu Milošu, a koja je zastarjela u septembru prošle godine, pa je tako, što se tiče Crne Gore, umjesto robijaša postao slobodan građanin.