Harasani: Svakog dana mjere se nažalost krše, u svakom gradu pišemo kazne i to od 350 do 2500 eura

"Sada objekti koji rade uveče, izvode muziku, uglavnom su privremeni objekti i tu su nadležni Komunalna policija i inspekcija. Mi kontolišemo samo rješenje koje izda Ministarstvo"

5752 pregleda 5 komentar(a)
Boje jutra, Foto: Printscreen YouTube
Boje jutra, Foto: Printscreen YouTube

Uprava za inspekcijske poslove djeluje prije svega preventivno, no u cilju zaštite stanovništva često se pišu kazne, pa je tako tokom jula napisano 1040 prekršajnih naloga, odnosno 330 hiljada eura, saopštio je u Bojama jutra, direktor UiP, Ilir Harasani.

"Svakog dana mjere se, nažalost krše, u svakom gradu pišemo kazne, i to od 350 do 2500e, u nekim slučajevima bili smo primorani da pečatiramo objekte. Mi moramo poštovati svaku odluku koje donese državni organ. Sada objekti koji rade uveče, izvode muziku, uglavnom su privremeni objekti i tu su nadležni Komunalna policija i inspekcija. Mi kontolišemo samo rješenje koje izda Ministarstvo", istakao je Harasani.

Najviše kazni je izrečeno u Budvi.

"Trenutno je 70 inspektora na primorju, da je više bilo bi dobro, ali to su naši resursi, radimo prijepodne i polsijepodne, i svakih 15 dana oni se mijenjaju. Svaki inspektor zadužen je za jedan grad. Mi smo u julu sa Upravom policije kontrolisali sve manifestacije, sanitarni inspektor kontroliše potvrde, odnosno PSR. Sertifikat koji će se koristiti od ponedjeljka, mnogo će nam pomoći."

Bonus video: