Kako se prepoznaju piromani i zašto podmeću požare?

Kolike su kazne i zašto imamo mali broj pravosnažnih osuđujućih presuda za opasno paljenje vatre?

17892 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Sezona požara u Crnoj Gori je u jeku: Za većinu, najčešće u centralnom dijelu i na primorju, nadležni sumnjaju da su podmetnuti. Kako se prepoznaju piromani i zašto izazivaju požare? Kolike su kazne i zašto imamo mali broj pravosnažnih osuđujućih presuda za opasno paljenje vatre?

U “Bojama jutra” na programu TV Vijesti u srijedu 11. avgusta pogledajte:

- Zbog visoke temperature i pojačanog vjetra povećan je rizik od požara u Crnoj Gori: Šta preduzima Direktorat zaštite i spašavanja?

- Ministarstvo odbrane nije dozvolilo da se prostor kasarne Masline ustupi na korišćenje podgoričkoj OŠ „Vladimir Nazor“: Gdje će učenici od septembra?

- Kada i kako će se riješiti problem vlasništva i načina korišćenja ponti u Boki Kotorskoj? Šta će biti sa Kraljičinom plažom? Kakvog je kvaliteta voda na kupalištima? Na pitanja odgovara direktor Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore Mladen Mikijelji.

- Je li epidemiološka situacija u Kotoru pod kontrolom pitamo direktora Doma zdravlja Kotor dr Igora Kumburovića.

- Ulice Londona kao platno - upoznajte uličnog slikara Endless-a.

- Govorimo i o knjizi Predraga Šušića „Da nam kolo ne zastane – Tradicionalne igre i plesovi Boke Kotorske u društvu i kulturi od XIX do XXI vijeka.

- Ljetnja škole nauke "Planeta u tvojim rukama", u organizaciji fondacije PRONA - svečano je otvorena na Lovćenu.

- Raspisan je javni konkurs Eko fonda CG za dodjelu subvencija za nabavku i ugradnju fotonaponskih panela: Ko se i kako može prijaviti?

Bonus video: