Tajanstveni let Đukanovića za Pariz: Presuda bi mogla da natjera novu vlast da objavi dokumentaciju

Pariz je bio samo usputna stanica ka Sjedinjenim Američkim Državama, gdje su Đukanović i njegova supruga proveli novogodišnje praznike

76911 pregleda 479 reakcija 31 komentar(a)
Đukanović, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Đukanović, Foto: Screenshot/TV Vijesti

Više od godinu ipo, Generalni sekretarijat Vlade Crne Gore kao tajnu čuva informaciju o tome šta je stvarni razlog navodnog poslovnog puta predsjednika Crne Gore, Mila Đukanovića u Pariz.

Promjene na čelu te institucije nisu dovele i do promjene prakse skrivanja informacija, ali bi presuda Upravnog suda po tužbi nevladine organizacije Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) mogla da natjera novu vlast da konačno objavi dokumentaciju o tajanstvenom letu Đukanovića za Pariz, odakle je potom privatno odletio za Majami.

Sredinom januara prošle godine istraživači MANS su na podgoričkom aerodromu fotografisali službeni Mercedes Maybach koji je čekao putnike sa dvočasovnog leta Pariz- Podgorica.

U državnom avionu bio je predsjednik Milo Đukanović sa suprugom, a snimci iz restorana u Majamiju su posvjedočili da je Pariz bio samo usputna stanica ka Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), gdje su proveli novogodišnje praznike.

Bonus video: