TV Vijesti: Tužilaštvo traži da se Belivuk sasluša zbog ubistava u Crnoj Gori

Ekipa Televizije Vijesti pronašla je kuću kod Spuža u kojoj se, kako se sumnja, desio surovi zločin

36417 pregleda 187 reakcija 17 komentar(a)
Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Specijalni tužilac Saša Čađenović trebalo bi da narednih dana sasluša u Beogradu Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja i članove njegove kriminalne grupe, koji se terete za ubistvo Barana Damira Hodžića i Adisa Spahića, te otmicu Mileta Radulovića, u oktobru prošle godine u Danilovgradu, saznaje Televizija Vijesti.

Specijalno Tužilaštvo je prije nekoliko dana osumnjičilo članove Belivukove grupe za ovo dvostruko ubistvo i otmicu.

Tijela ubijenih Barana još nijesu pronađena, a istražitelji čekaju nalaze vještačenja tragova izuzetih iz kuće u mjestu Donji Crnci kod Spuža u kojoj su, kako se vjeruje Hodžić i Spahić, surovo likvidirani.

Ekipa Televizije Vijesti pronašla je i kuću u kojoj se, kako se sumnja, desio surovi zločin.

Za njeno javno prikazivanje, od ukućana Televizija Vijesti nije dobila dozvolu.

Vlasnici kuće u kojoj se prema tvrdnjama istražitelja dogodilo dvostruko ubistvo nijesu bili raspoloženi za razgovor sa novinarima. Ističu da će se javno obratiti nakon što budu gotovi svi nalazi vještačenja.

Mimo kamere ukućani su potvrdili da je obavljen pretres njihove kuće i da vjeruju da će nalazi vještačenja potvrditi ono u šta oni vjeruju – da se zločini nisu dogodili u njihovom domu, te da su neosnovane sumnje da je u sve to umiješan član njihove porodice - Ratko Živković, inače državljanin Srbije.

Demantuju i pisanje medija da su u rođačkim vezama sa Radojem Zvicerom koji važi za jednog od vođa kavačkog kriminalnog klana. Živkovića, podsjetimo, Specijalno tužilaštvo sumnjiči da je obezbijedio kuću u kojoj su dovedeni i ubijeni Spahić i Hodžić, ali i da je namamio žrtve. Iz Tužilaštva su saopštili detalje šta se dešavalo u kući.

"14. 10. 2020. godine, oko 15.00 časova, po dolasku oštećenih u kuću Živkovića, osumnjičeni Belivuk je odmah lišio života Hodžića na način što je pucao iz vatrenog oružja i pogodio ga u predjelu glave nanoseći mu povrede uslijed kojih je nastupila smrt. Osumnjičeni Miljković i Janković su istovremeno fizički nasrnuli na oštećenog Spahića, svezali ga, kao i Radulovića koji se nalazio sa njima u društvu. Spahić je ubijen istog dana dok su Radulovića drugi, za sada nepoznati pripadnici kriminalne organizacije, odveli na drugu lokaciju", saopšteno je iz Specijalnog tužilaštva.

Sagovornik Televizije Vijesti iz istrage navodi da se narednih dana mogu očekivati novi detalji kada je riječ o otmici Radulovića, odnosno da crnogorski istražitelji sklapaju mozaik o tome šta se sa njim dogodilo nakon što je otet.

Bonus video: