Osamdeset pet odsto kovid pacijenata u Baru nevakcinisano

Na intezivnoj klinici 12 pacijenata koji su životno ugroženi

6736 pregleda 13 komentar(a)
Foto: TV Vijesti
Foto: TV Vijesti

Osamdeset pet odsto pacijenata koji se hospitalizuju u barskoj Opštoj bolnici nije primilo vakcinu protiv Kovida-19, dok je svega 15 odsto vakcinisanih, istakao je za Boje jutra pomoćnik direktora te bolnice dr Zoran Vojinović.

“U kovid ambulanti imali smo 30 pregleda, a od tog broja osam je bilo za prijem. Ovo je manji broj pregleda u odnosu na prethodni period kada smo imali od 50, 60 pregleda na dnevnom nivou. Kroz kovid ambulantu prođe i do 75 pacijenata dnevno samo za laboratorijsku obradu. Takođe smo juče imali sedam otpusta sa našeg odeljenja tako da je jutros hospitolizovano 79 pacijenata, gdje je 77 pozitivno na kovid, a za dva pacijenta čekamo rezultate. Na kiseoniku čeka 50 pacijenata od 79, odnosno 63 odsto i moram naglasiti da je to jedna visoka potrošnja kiseonika. Na intezivnoj klinici imamo 12 pacijenata koji su životno ugroženi.”

Vojinović napominje da se informacije članovima porodica pacijenata koji se liječe u bolnici daju svakog dana nakon vizite putem kol-centra 068/609-777.

“Među ljekarima nema inficiranog osoblja, kada je u pitanju srednji medicinski kadar imamo pet zaraženih radnika i dva medicinska radnika. Bolnica funkcioniše u normalnom redu. Jedino kod kardiologa, kao i kod endokrinologa se čeka pregled od po mjesec dana.”

Bonus video: