Radnici i zakupci poslovnih prostora u tržnim centrima protestovali: Tvrde da su diskriminisani novim mjerama

,,Ovo je pustinja, ovo je tužno, kad dođete u Deltu, ovo je jeza da vas uhvati", kazao je Zoran Vukčević, zakupac poslovnog prostora u Delti.

29866 pregleda 646 reakcija 92 komentar(a)
Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Radnici i zakupci poslovnih prostora u tržnim centrima Delta siti i Gintaš nezadovoljni su novim antikovid mjerama koje je Vlada usvojila 11. septembra.

Otada u tržne centre mogu ući samo vakcinisani ili oni koji imaju negativan PCR ili brzi antigenski test.

,,Ovo je pustinja, ovo je tužno, kad dođete u Deltu, ovo je jeza da vas uhvati", kazao je Zoran Vukčević, zakupac poslovnog prostora u Delti.

,,Pazari su se drastično smanjili ja mislim da smo svi pali na nekih 10% od prosječnih, da tako kažem nedjeljnih zarada", kazala je Jadranka Popović, zakupac poslovnog prostora u Deltu.,

Zakupci a i radnici u Delti tvrde da su diskriminisani jer ove mjere ne važe i za druge pa je nekoliko desetina njih danas protestovalo u šoping molu.

,,Tražimo iste uslove za rad, ako dozvolite jednom doktoru da se ne vakciniše ili dozvolite jednoj prodavačici u supermarketu da nije vakcinisana a ima kontakt sa hiljadu ljudi dnevno, onda molim vas dozvolite I našim radnicima I ljudima koji žele da uđu da kupe, da ne moraju da budu vakcinisani”, rekao je Aleksandar Vujić.

Zakupci upozoravaju da bi zbog smanjenih pazara moglo doći i do otpuštanja radnika kojih je samo u Delti negdje oko 1000. Isto tvrde i njihove kolege iz tržnog centra Gintaš.

,,Da je to gola borba za život jednostavno je pitanje da li ćemo moći i troškove i radnike da isplatimo ovaj mjesec", kazao je Rade Mrdak.

Poručuju da od početka nose teret krize a niko ih ne pita kako će platiti zakup, poreze I doprinose za zaposlene ili obaveze prema bankama. Zbog toga traže da Vlada hitno donese nove mjere.

Nove mjere, Vlada bi trebalo da usvoji 24. septembra. Zakupci I zaposleni u tržnim centrima ipak se nadaju da će ih neko od nadležnih, I prije tog datuma, pozvati na razgovor.

Bonus video: