Jokić: Rendgen aparat radi punim kapacitetom, znatno porastao broj djece zaražene koronom

Jokić je kazao da nema informaciju da su pojedini građali platili da na vakcinalnom punktu dobiju potvrdu o imunizaciji protiv Kovida-19, a da nisu primili vakcinu i apeluje da se takvi slučajevi prijave

13022 pregleda 76 reakcija 8 komentar(a)
Jokić u Bojama jutra, Foto: TV Vijesti
Jokić u Bojama jutra, Foto: TV Vijesti

Direktor podgoričkog Doma zdravlja Danilo Jokić kazao je da je, kada je preuzeo rukovođenje tom ustanovom, zatekao lošu opremljenost i stanje medicinskih aparata.

Gostujući u Bojama jutra na TV Vijesti, naveo je da je rendgen aparat na Starom aerodromu star 15 godina i da radi u punom kapacitetu u dvije smjene. Uprkos tome, angažovani su stručni radiolozi koji mogu očitati snimak i prepoznati kovid upalu pluća. Ima najavu i da će Podgorica dobiti digitalni rendgen aparat.

Jokić je kazao da nema informaciju da su pojedini građali platili da na vakcinalnom punktu dobiju potvrdu o imunizaciji protiv Kovida-19, a da nisu primili vakcinu i apeluje da se takvi slučajevi prijave.

Jokić je u Bojama jutra rekao i da je broj djece zaražene koronavirusom znatno porastao.

"Juče od 127 testiranja 40 je bilo pozitivno. Mi tamo imamo prostora za još jedan paralelni pedijatrijski sistem i ako bude potrebno uključićemo, ali za sada nema potrebe ".

Kovid centar na Starom aerodromu funkcioniše u potpunom kapacitetu kaže Jokić i dodaje da su terapije koje se daju u Muzičkom centru sekundarnog i tercijalnog nivoa ljekara specijaliste Infektivne klinike KCCG i dio terapije koju propisuju ljekari u Kovid centru na Starom aerodromu.

Bonus video: