Jedna vlada, a više želja

DPS smatra da je aktuelna Vlada "nesposobna" i da bi ulaskom političara "bila još gora"

26224 pregleda 128 reakcija 18 komentar(a)
Foto: TV Vijesti
Foto: TV Vijesti

Sasvim je prirodno da treba da dođe do rekonstrukcije Vlade, ali ne na način na koji to pojedini misle, poručuje poslanica Građanskog pokreta URA Suada Zoronjić.

Ona napominje da su se od početka zalagali za ekspertsku Vladu, ali da nemaju ništa ni protiv političke.

"Nemamo ništa protiv toga da uđu i političari, ali ne po svaku cijenu i svi političari. Bez našeg učešća naravno neće moći doći do rekonstrukcije, svakako smo tu za pregovore i sve vrste dogovora", rekla je Zoronjić.

Demokratska Crna Gora pozdravlja to što je premijer Zdravko Krivokapić "'pokazao razumijevanje" i pristao na rekonstrukciju Vlade.

"Ovdje je potrebno naći najmanji zajednički imenitelj, staviti moratorijum na sve podjele između strukture koja čini parlamentarnu većinu upravo iz razloga što mi moramo konačno da se posvetimo borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, moramo da se posvetimo boljem životnom standardu i nikako ne smijemo skrenuti sa kursa evropskog i zapadnog na kojem smo krenuli. Dakle, sve što bude mjera kompromisa parlamentarne većine mi ćemo to podržati", rekao je poslanik Demorkata Vladimir Martinović.

Opozicioni DPS ostaje pri stavu da je Vlada nesposobna da riješi bilo koje životno pitanje i ponovo traže prelaznu Vladu i vanredne izbore.

"To što će neko zamijeniti ministre eksperte sa političkim ministrima ne donosi nikakav novi kvalitet. Naprotiv, mislim da bi imali još goru Vladu od prethodne ako je to ikako moguće. Smatramo da je neophodno organizovati neku prelaznu vladu da vidimo da završimo otvorena pitanja kada su u pitanju izborni zakoni i da idemo na vanredne parlamentarne izbore. Čini mi se da je to jedino rješenje koje može donijeti novi kvalitet", rekao je poslanik DPS-a Predrag Sekulić

Iz Demokratskog fronta danas nijesu željeli da komentarišu to što je Krivokapić sinoć i zvanično pristao na rekonstrukciju.

Bonus video: