"Crna Gora da pokaže makar minimum solidarnosti"

"Mislim da mi treba da se solidarišemo u mjeri u kojoj to neće negativno uticati na Crnu Goru. Taj broj treba da bude skladno našim mogućnostima, sigurno neće biti veliki, on će biti simboličan i, ukoliko se Vlada za to odluči, ja zaista takvu odluku podržavam", kaže Abazović

2854 pregleda 9 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović podržava prihvat izbjeglica iz Avganistana u Crnu Goru, u skladu sa kapacitetima kojima Crna Gora raspolaže.

Komentarišući predlog američke humanitarne organizacije "Mercury One", koji su objavile "Vijesti" - da Vlada omogući prijem ograničenog broja izbjeglica iz Avganistana na najviše 90 dana, što bi ta organizacija finansirala sa 35 miliona dolara, Abazović je TV Vijesti kazao da Crna Gora, imajući u vidu izbjegličku krizu na Balkanu devedesetih, treba da pokaže makar minimum solidarnosti.

"Mislim da mi treba da se solidarišemo u mjeri u kojoj to neće negativno uticati na Crnu Goru. Taj broj treba da bude skladno našim mogućnostima, sigurno neće biti veliki, on će biti simboličan i, ukoliko se Vlada za to odluči, ja zaista takvu odluku podržavam", kaže Abazović.

On mislim da bi to bila pametna odluka.

"Milsim da je ona ispravna, da je humanitarnog karaktera i da treba da znamo da, kada je nekim drugim ljudima loše ili kada su prinuđeni da rade nešto što ne žele da rade, da onima kojima je u tom trenutku dobro treba da razmisle da se, ne daj Bože, situacija nekada u budućnosti može promijeniti", zaključuje Abazović.

Povezani članci

27. Septembar 2021.

Avganistanci u Crnoj Gori za 35 miliona dolara?

Bonus video: