Đilas: Nemam nikave veze sa eventualnom prodajom nekog udjela TV Vijesti

"Ta kampanja u Srbiji je toliko jaka, trraje već osam, devet godina i sve je "Đilas i Šolak". Pritom Šolaka u Srbiji niko ne zna"

33943 pregleda 159 reakcija 13 komentar(a)
Đilas, Foto: Screenshot
Đilas, Foto: Screenshot

Jedan od lidera opozicije u Srbiji Dragan Đilas kazao je da nema nikave veze sa eventualnom prodajom nekog udjela Televizije Vijesti.

On je u emisiji Načisto na TV Vijesti kazao da nema veze ni sa jednom televizijom u Srbiji.

"Šolaka sam vidio jednom ili dva puta u životu. Ta kampanja u Srbiji je toliko jaka, traje već osam, devet godina i sve je "Đilas i Šolak". Pritom Šolaka u Srbiji niko ne zna. Nemam nikakve veze sa eventualon prodajom nekog udjela TV Vijesti niti imam veze sa televizijama u Srbiji", rekao je Đilas.

Naveo je i da ako neko hoće da realno pogleda, će vidjeti da te televizije sa kojima ga povezuju "kritikuju i moju stranku i opoziciju i Srbiji".

"I ne rade u našu korist. Ali na njima možete čuti kritiku o režimu u Srbiji i Aleksandru Vučiću. Imamo pet televizija sa nacionalnim frekvencijom i ja na RTS nisam bio gost u poslednje tri godine nijednom. Na Pink, Hapy ne bih ni išao i da me pozovu. Oni neće ni demanti da nam objave", rekao je Đilas.

On je kazao da je upoznao Šolaka, kao predsjednika golf kluba na Adi, za koji nije dao dozvolu da se proširi.

"Nismo imali sjajnu komunikaciju. Kada sam vodio Narodnu kancelariju predsjednika Srbije Borisa Tadića, obilazili smo Srbiju i pomagali da se obnove škole.. Vidio sam puno sela po Srbiji, koje nijesu imale televiziju. Na satelitu smo imali samo kablovske, ali ove sa nacionalnom frekvencije nijesu mogli da vide... Tada su izbacili neki uređaj i da se preko satelita gleda RTS. Tada sam se obratio SBB sa molbom ako mogu da daju po nekoj cijeni, a onda nam je Dragan Šolak poklonio 100 tih uređaja i mi smo ih postavili u škole... To je jedini kontakt koji sam imao sa tim čovjekom... ", rekao je Đilas.

Na pitanje urednika Načisto, Petra Komnenića, da je teza da zajedno sa Šolakom kupuje "Vijesti" kako bi ih potčinili predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću, te da iz Srbije javno poručuje da Vučić i dalje sarađuje sa Đukanovićem i da je upravo Vučić od početka opstruirao formiranje ekspertske vlade, Đilas odgovara.

"Svi znamo da je Vučić imao podršku Đukanovića kada je dolazio na vlast. Tadić i Đukanović su pokvarili odnose kada je Srbija krenula u obračunu sa organizovanim kriminalom... Vučić i Đukanović imaju zajedničke poslovne poslovne prijatelje - Caneta Subotića, Bebu Popovića... Mnogo stvari su radili zajedno i taj jedan režim je podržavao drugi. Blisko su sarađivali, a kakvi su sada njihovi odnosi ne znam", rekao je Đilas.

Bonus video: