Kovačević najavio smjenu načelnika Komunalne policije, inspekcija zaprijetila zatvaranjem azila

Predsjednik Opštine Nikšić ukazao na zloupotrebe kada su u pitanju tužbe za ujede pasa, kazavši da građani "pomognuti određenim ljekarima i advokatima tuže opštinu"

23523 pregleda 680 reakcija 44 komentar(a)
Kovačević, Foto: TV Vijesti
Kovačević, Foto: TV Vijesti

Opština Nikšić bacila se na asfaltiranje kritičnih tačaka u prigradskim naseljima, a mašine su do sada stigle do Humaca, Miločana, Kličeva, Ozrnića.

Novo lokalno rukovodstvo želi da pokaže da brine o djeci, pa su završili i parkinge i prilaze ispred nekoliko objekata koji služe najmlađima, a to su parking ispred dječijeg dispanzera, Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju, škola u Ozrinićima i vrtić u Kličevu.

Marko Kovačević, predsjednik Optine Nikšić, za Boje jutra TV Vijesti, ipak, kaže da se neće zaustaviti na tome i da asfaltiranje više neće biti najveći domet lokalne uprave.

“Azil smo pronašli u užasnom stanju gdje je kapacitet 50 pasa lutalica i gdje je sve puno i nema više prostora za nove pse jer su oni trajno tamo. Inspekcija je bila tamo neki dan, konstatovala kakvo je stanje i zaprijetila zatvaranjem. Možda je to i najbolje rješenje, pa da se pravi novi azil ili rezervat”, ističe Kovačević.

Predsjednik Opštine Nikšić je dodao da je veliki problem što se godišnje u prosjeku 300 do 400 hiljada eura iz budžeta odlivalo na ime odštete za ujede pasa.

"Tu su radi o zloupotrebama, građani pomognuti određenim ljekarima i advokatima tuže opštinu. Zajedno sa čelnicima Opšte bolnice, Doma zdravlja i Uprave policije riješićemo problem, da dođemo do pravilnika kada je nekoga zaista ujeo pas".

Kovačević je konstatovao da nije zadovoljan radom Komunalne policije i najavio smjenu njenog načelnika Novice Milovića.

Bonus video: