Treću dozu vakcine protiv kovida već primilo 656 građana

Osobe mlađe od 60 godina mogu se vakcinisati Fajzerom ili istom vrstom vakcine koju su prethodno primile a posebno osjetljive grupe treću dozu mogu primiti već dva mjeseca nakon druge

23769 pregleda 129 reakcija 24 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Počela je vakcinacija trećom dozom vakcine protiv Kovida-19 u Crnoj Gori i zaključno sa jučerašnjim danom, tzv. "buster" dozu već je primilo 656 građana, saznaje televizija Vijesti.

Samo tokom jučerašnjeg dana dato je 215 booster doza. Tako je u Tivtu treću dozu primilo 15 građana a u Herceg Novom 36, saopšteno je iz Domova zdravlja u tim opštinama.

Podsjetimo, Nacionalno stručno savjetodavno tijelo za imunizaciju (NITAG) donijelo je u subotu zvaničnu odluku da preporuči građanima da prime treću dozu vakcine protiv Kovida-19 i to najmanje pet mjeseci od primanja druge doze.

Građanima starijim od 60 godina, kao treća doza, preporučena je Fajzerova vakcina, nezavisno od toga koju su vakcinu prethodno primili.

Osobe mlađe od 60 godina mogu se vakcinisati Fajzerom ili istom vrstom vakcine koju su prethodno primile a posebno osjetljive grupe treću dozu mogu primiti već dva mjeseca nakon druge.

Treću dozu ne moraju da primaju oni koji su prebolovali kovid, nakon što su već primili dvije doze.

Bonus video: