Nastavka razgovora o rekonstrukciji Vlade nema na vidiku

Iz DF-a poručuju da je vrijeme da lideri partija većine uđu u Vladu. Svi prozivaju URA, koja ostaje pri stanovištu – da prvo treba uraditi analizu učinka Vlade i ministarstava

10837 pregleda 17 komentar(a)
Foto: TV Vijesti
Foto: TV Vijesti

Kada je, nakon prošlonedjeljnog sastanka s predstavnicima parlamentarne većine, predložio da rekonstruisana Vlada ima tri potpredsjednika i 16 resora, premijer Zdravko Krivokapić je 10. oktobar označio kao datum do koga bi trebalo usaglasiti konačnu strukturu njegovog Kabineta.

Dan kasnije, jedino je jasno – konačne strukture rekonstruisane Vlade nema.

Nema ni iz Vlade odgovora na pitanja – koji će biti premijerov naredni potez, te da li će se i kada nastaviti pregovori?

Sa druge strane, većina partija vlasti sve je glasnija u stavu da njihovi lideri uđu u Vladu.

Danas su to prvi saopštili predsjednici DNP-a Milan Knežević i Radničke partije Maksim Vučinić, koji su poručili da su bilo kakva uslovljavanja neprihvatljiva.

Vicepremijera i lidera URE Dritana Abazovića pozvali su da pokaže odgovornost i, kako su kazali, prihvati stav 38 poslanika parlamentarne većine o rekonstrukciji Vlade.

I Strahinja Bulajić iz NOVE ističe da je vrijeme da odgovornost za upravljanje državom preuzmu lideri partija. Njegova partijska koleginica Jelena Božović kaže kako nametanje volje tri poslanika URE nije demokratija, već autokratija.

Bonus video: