TV Vijesti: U prostorijama SDT-a pronađen uređaj za prisluškivanje

Pripadnici ANB-a Katniću predočili sumnju, nakon čega je uslijedio pregled prostorija. Iz ANB-a sumnjaju da je postavljen u periodu dok je direktor tajne policije bio Peruničić, a odgovore se nadaju da će dobiti iz računara koji je pronađen u stanu u kojem se, kako se sumnja, ubio Bulatović

66492 pregleda 171 reakcija 104 komentar(a)
Foto: Printscreen YouTube
Foto: Printscreen YouTube

Dok se nagađa motiv zbog čega je nekad visoki funkcioner Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB), 53-godišnji Luka Bulatović u iznajmljenom stanu, kako se sumnja, sebi oduzeo život i šta je naveo u pismu koje je ostavio za glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, Televizija Vijesti pouzdano saznaje da bezbjednosni sektor trese do sada nezabilježena afera.

Naime, po tvrdnjama više sagovornika iz bezbjednosnih službi, sve je počelo u srijedu u večernjim satima, kada su pripadnici ANB Katniću predočili sumnju da se u prostorijama Specijalnog tužilaštva (SDT) nalaze uređaji za prisluškivanje.

Ubrzo nakon toga uslijedio je pregled prostorija kojim su potvrđene sumnje. U jednoj od njih pronađen je prislušni aparat, za koji iz ANB-a sumnjaju da je postavljen u periodu dok je direktor tajne policije bio Dejan Peruničić.

On nije odgovorio na pitanja Televizije Vijesti kako komentariše ove sumnje.

Ono što za sada nije poznato je da li je uređaj bio aktivan i ako jeste - ko je i odakle prisluškivao Katnića i tužioce. Dan nakon što je otkriven uređaj, obavljen je još jednom detaljan pretres prostorija.

Saznanja da je u jednoj od prostorija pronađen uređaj za prisluškivanje, Katnić nije demantovao već je kratko kazao da se sprovode određene provjere i da ne može ništa saopštiti dok one ne budu okončane.

Aktuelni direktor Dejan Vukšić, odgovarajući na pitanja Vijesti, nije potvrdio ali ni demantovao da je uređaj pronađen.

"Odgovori na pitanja koja ste postavili, sadržali bi između ostalog i tajne podatke iz djelokruga rada Agencije, što me, siguran sam da razumijete, onemogućava da Vam izađem u susret i odgovorim na postavljena pitanja, kako u smislu potvrde, ali i eventualne negacije predočenih navoda", kazao je.

Ko je i ako jeste, od kada i zbog čega, prisluškivao SDT upućeni sagovornici TV Vijesti vjeruju da će se odgovor naći u računaru, koji je pronađen u stanu u kojem se, kako se sumnja, ubio Bulatović.

Oni tvrde i da je Bulatović jedno oproštajno pismo namijenio porodici, a drugo Katniću i visokim policijskim službenicima, te da je pismom zatražio da se upravo glavnom specijalnom tužiocu preda računar koji je već danas vještačen.

Bonus video: