Korisnice naknada za majke sa troje i više djece najavile nove proteste ukoliko se ne odgovori na njihove zahtjeve

"Ukoliko što hitnije ne odgovore na naše zahtjeve, da nas pozovu da razgovamao i ukoliko što prije ne budu radili na tom zakonu da naša prava povratimo, poručujem svima koji su nam obećali, koji su nam garantovali, ali su nam dali za pravo da sumnjamo, mi ćemo na ulice", kazala je u ime korisnica naknada Rajka Vemić

9185 pregleda 46 reakcija 47 komentar(a)
Foto: Printscreen YouTube
Foto: Printscreen YouTube

Korisnice naknada za majke sa troje i više djece najavile su nove proteste ukoliko ih premijer Zdravko Krivokapić, potpredsjednik Vlade Dritan Abazović i predsjednik Skupštine Aleksa Bečić uskoro ne prime na razgovor kako bi se pronašlo rješenje kojim bi im naknade bile vraćene.

"Mi ovo pitanje moramo da riješimo na jedan ustavan način i donesemo rješenja koja ni Ustavni sud neće moći da poništi. Ovdje se kao najbolje rješenje vidi, a to je rezultat rada pravnog tima Demokratske Crne Gore, dakle ovdje bivše korisnice možemo podijeliti u dvije grupe - One koje su stekle pravo na naknadu, a napustile su svoja radna mjesta i one druge koje su bile nezaposlene", kazao je predstavnik Demokrata Danilo Šaranović.

Šaranović ističe da za one koje su bile u radnom odnosu, rješenje vide u brzoj izmjeni Zakona o socijalnoj i dječijoj zaštiti, a za druge majke rješenje vide u tome da podrazumijeva novi zakon, koji prepoznanje uporedna pravna praksa.

"Predlažem koliko je sjutra da napravimo konkretno rješenje, ne pojedinačno, već svi zajedno sa predstavnicama žena. Kasnili smo sa usvajanjem budžeta, i kada je trebalo da se usvoji, Demokratski front i Socijalistička narodna partija su amandmanski djelovali da se previde određena sredstva za majke sa troje i više djece, onda smo imali pauzu kada Skupština ne radi, i ja smatram da je sada pravi trenutak da se ovo riješi, nebitno u kakvom političkom dilu se nalazimo sa Vladom", kazao je Dragan Vukić iz Socijalističke narodne partije.

Rajka Vemić, u ime korisnica naknada, poručila je da neće još dugo biti strpljive.

"Ukoliko što hitnije ne odgovore na naše zahtjeve, da nas pozovu da razgovamao i ukoliko što prije ne budu radili na tom zakonu da naša prava povratimo, poručujem svima koji su nam obećali, koji su nam garantovali, ali su nam dali za pravo da sumnjamo, mi ćemo na ulice", kazala je ona.

Detaljnije u gostovanju: