Partije o mogućnosti da premijer osnuje stranku: Novi politički momenat, nepromišljen potez...

Krivokapić danas kazao da u ovom trenutku "nema namjeru da ulazi u jedan takav izazov"

17786 pregleda 20 komentar(a)
Krivokapić, Foto: TV Vijesti
Krivokapić, Foto: TV Vijesti

Iako razmišlja o osnivanju Demohrišćanske partije, premijer Zdravko Krivokapić ponavlja da u ovom trenutku nema vremena za to, zbog prenatrpanog rasporeda.

“Prirodno je da svaki čovjek razmišlja o nečemu što može da bude dobro. Ja u ovom trenutku nemam namjeru da ulazim u jedan takav izazov, ali ako se nešto desi u političkom smislu, da ne bi iznevjerio brojna očekivanja građana, tada bi svaki čovjek rekao da je prirodno da pokuša još jednom”, rekao je Krivokapić danas novinarima u Skupštini.

U Građanskom pokretu URA ne spore premijerovo pravo da osnuje partiju, ali ističu da bi to značilo potpuno novi politički momenat.

“Onda znači da mi više nemamo nestranačku ekspertsku Vladu koju smo formirali 4. decembra prošle godine. Onda je to novi politički momenat u Crnoj Gori”, rekao je potpredsjednik URE Miloš Konatar.

Na pitanje da li taj novi politički momenat znači nove izbore odgovara:

“Ukoliko taj model više nemamo, onda bismo morali da sjednemo za sto i razmotrimo sve opcije. Ne znači nužno da bismo imali izbore, izbori su jedna od opcija, ali u svakom slučaju morali bismo svi da se odredimo u odnosu na tu novu činjenicu”.

U Pokretu za promjene mogućnost da premijer osnuje partiju vide kao nepromišljen potez.

“Doći će možda do određenih prelivanja glasova kod određenih struktura koje su u postojećoj vlasti, a ništa se drugo neće desiti. Vrlo nepametan i nepromišljen potez od njegove strane", smatra poslanik PzP-a Branko Radulović.

Ni u opoziciji namjeru Krivokapića da u nekom trenutku formira stranku nisu dočekali sa odobravanjem .

“Nešto im je obećano na izborima na jednoj listi i kada je dobio funkciju premijera sada bi da formira partiju. Ima pravo, ali je pitanje legitimiteta i političkog principa da li takve stvari možete raditi u okviru jednog mandata", smatra predsjednik SDP-a Raško Konjević.

Predsjednik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović kazao je da izjava premijra nikog nije iznenadila.

“Svima je jasno da ova Vlada nema kapaciteta da iznese reforme i ako to nije bio dovoljan razlog da se ova Vlada rekonstruiše ili da se dese nove izbori, vjerujem da ni ova izjava premijera Krivokapića neće dovesti do nekih potresa u trenutnoj aktuelnoj većini”.

Demokrate danas nisu htjele da govore na ovu temu.

Bonus video: