Mojkovac: U nevremenu oštećen krov stambene zgrade, stanari strahuju da će štetu morati da plate iz svog džepa

"Strahujem da prokisne, eto svakog momenta očekujem da prokisne, oko tri jutros sam osjetila lupanje sa krova, pogledala sam, vidjela sam da se otkačila jedna lajsna, od tri smo budni", rekla je za Televiziju Vijesti stanarka zgrade Tanja Vuković

4736 pregleda 4 komentar(a)
Foto: TV Vijesti
Foto: TV Vijesti

Obilna kiša i jak olujni vjetar napravili su tokom prošle noći veliku štetu na stambenim objektima u Mojkovcu.

Najveća šteta je na zgradi Bor u centru grada, zbog čega je ugroženo dvadesetak stanara.

"Strahujem da prokisne, eto svakog momenta očekujem da prokisne, oko tri jutros sam osjetila lupanje sa krova, pogledala sam, vidjela sam da se otkačila jedna lajsna, od tri smo budni", rekla je za Televiziju Vijesti stanarka zgrade Tanja Vuković.

Upravnik zgrade Dragan Tripković kazao je da je došlo do pomjeranja krovnog sklopa i da se srećom na polovini krova našao komin, te je zaustavio dalje propadanje krova.

"Na ovoj vertikali gdje je krov oštećen se nalazi pet stanova i poslovni prostor, ali najugroženiji su ovi stanovi koji su na petom i četvrtom spratu. Dvadesetak ljudi otprilike", naveo je Tripković.

Stanari procjenjuju štetu na više od 1.500 eura. Iako je predsjednik Opštine Ranko Mišnić obećao pomoć, stanari strahuju da će je morati pokriti iz svog džepa.

"Na ove udare vjetra i na ove padavine samo je pitanje vremena kada će doći do prodora vode prvo u stanu koji je iza nas, a onda vertikalno i u druge stanove ispod. Iskreno se nadam da će nam sada izaći nam u susret i u granicama svojih mogućnosti pomoći nam da ovo završimo", rekao je stanar zgrade Slavko Jovanović.

Bonus video: